30 apr. 2024 | 10:24

Un ceas de buzunar care a aparținut unei victime de pe Titanic, vândut la licitație. Suma exorbitantă pe care a dat-o cumpărătorul

ACTUALITATE
Un ceas de buzunar care a aparținut unei victime de pe Titanic, vândut la licitație. Suma exorbitantă pe care a dat-o cumpărătorul

Un ceas de buzunar din aur aparținând celui mai bogat om de pe Titanic a fost vândut la licitație pentru o sumă record de 1,175 milioane de lire sterline.

Ceasul a fost achiziționat de un colecționar privat din SUA la casa de licitații Henry Aldridge & Son din Devizes, Wiltshire, pentru cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un obiect care a fost pe Titanic, au declarat reprezentanții casei de licitații.

Povestea impresionantă a proprietarului inițial al ceasului de aur găsit pe Titanic

Proprietarul inițial, John Jacob Astor, în vârstă de 47 de ani, a pierit odată cu naufragiul navei pe 15 aprilie 1912, după ce a ajutat-o pe soția sa să urce într-o barcă de salvare.

În loc să-și încerce norocul cu o altă barcă de salvare, businessman-ul impecabil îmbrăcat, membru prominent al bogatei familii Astor, a fost văzut ultima oară fumând o țigară și conversând cu un alt pasager.

Cadavrul său a fost recuperat din Oceanul Atlantic la șapte zile după scufundarea navei, care s-a lovit de un iceberg în timpul călătoriei sale inaugurale spre New York.

John Jacob Astor era considerat unul dintre cei mai bogați oameni din lume la momentul scufundării Titanicului, cu o avere netă de aproximativ 87 de milioane de dolari, echivalentul a câtorva miliarde de dolari în prezent, a declarat agentul de licitație Andrew Aldridge.

John Jacob Astor

John Jacob Astor

Ceasul nu a fost singurul obiect vândut pe o sumă exorbitantă

Până la vânzarea acestui ceas, cel mai scump obiect de pe Titanic a fost estimat la 1,1 milioane de lire sterline, tot la aceeași casă de licitații, în 2013. Vorbim despre un violoncel la care s-a cântat în timp ce nava se scufunda.

Cazul pentru violoncel a fost vândut la aceeași licitație ca și ceasul de buzunar la Henry Aldridge & Son pentru 360.000 de lire sterline.

Agentul de licitație Andrew Aldridge a spus că prețurile obținute pe obiectele de pe Titanic puse la vânzare au fost „absolut incredibile”.

„Ele reflectă nu numai importanța artefactelor în sine și raritatea lor, dar arată și fascinația de lungă durată din jurul poveștii Titanicului, iar 112 ani mai târziu, încă vorbim despre navă, pasageri și echipaj”, a mai declarat Aldridge.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele