14 mai 2024 | 18:13

Testează-ți rapid coeficientul de inteligență: Mută un singur bețișor de chibrit pentru a rezolva ecuația. Un geniu se descurcă fără probleme

ULTIMA ORĂ
Testează-ți rapid coeficientul de inteligență: Mută un singur bețișor de chibrit pentru a rezolva ecuația. Un geniu se descurcă fără probleme

Testul pe care vi-l vom prezenta astăzi este un mod interesant și diferit de a vă testa coeficientul de inteligență. Tot ce trebuie să faci este să muți un singur bețișor pentru a afla răspunsul corect.

Mută un bețișor de chibrit pentru a rezolva ecuația

Această provocare necesită niveluri ridicate de gândire critică. Ecuația matematică pe care o vedeți este una incorectă. Tot ce trebuie să faceți este să o remediați mutând doar un bețișor de chibrit.

Ecuația 9+2=5+1 constă din 24 de bețe de chibrit în total. Trebuie să mutați unul dintre ele și să îl plasați în altă parte pentru a schimba unul dintre numere și a ajunge la răspunsul corect.

Ați reușit? Dacă nu, aflați răspunsul corect în rândurile următoare:

Ceea ce trebuie să faceți pentru a afla răspunsul corect este să luați bețișorul din dreapta sus în numărul 9 (care îl va transforma în 5) și să îl așezați vertical în partea din stânga jos a numărului 5, creând numărul 6.

După aceea, veți obține ecuația corectă: 5+2=6+1. Priviți imaginea imaginea de mai jos pentru a înțelege mai bine ce chibrit trebuia să mutați.

Citește și: Contează IQ-ul? Istoria tulbure a testelor de inteligență

Găsiți ceasul ascuns din imagine în 30 de secunde

Dacă testul de IQ anterior a fost unul matematic, haideți să rezolvăm și un test care are la bază iluziile optice. Acestea ne provoacă percepția și claritatea
mentală. În aceste iluzii, obiectele se îmbină inteligent cu împrejurimile lor, făcându-le greu de observat la prima vedere.

Rezolvarea acestor puzzle-uri poate fi o activitate distractivă pentru cei mici, iar în același timp, este un mod diferit și interesant de a antrena creierul. Ele ne îmbunătățesc abilitățile de observație și capacitatea de atenție, oferind un sentiment satisfăcător de realizare.

Găsește ceasul din imagine

Găsește ceasul din imagine

În imaginea de mai sus putem observa trei persoane care se bucură de o zi însorită într-un Safari. Tatăl filmează elefanții și girafele, în timp ce fetița privește animalele.

În această imagine este ascuns un ceas. Puteți să-l observați? Adevărata provocare este faptul că trebuie să-l găsiți în doar 30 de secunde. Dacă ați reușit, felicitări! Dacă nu, priviți cu atenție farul stâng al mașinii. Acolo se află ceasul.