12 oct. 2024 | 02:25

„Țara e pregătită să supraviețuiască fără Putin”: Propagandistul No.1 al Kremlinului despre viitorul Rusiei după moartea liderului

Știri social
„Țara e pregătită să supraviețuiască fără Putin”: Propagandistul No.1 al Kremlinului despre viitorul Rusiei după moartea liderului
Jurnalistul Vladimir Solovyov este un înfocat susținător al președintelui Vladimir Putin, fiind surprins în imaginea de mai jos în timp ce este medaliat de acesta pentru merite, posibil în propagandă.

Declarațiile recente ale lui Vladimir Solovyov, o figură proeminentă și cunoscută pentru loialitatea față de regimul de la Kremlin, au zguduit scena mediatică internațională. Solovyov a susținut că Rusia este „condamnată la victorie” în conflictul din Ucraina și că trecerea în neființă a președintelui Vladimir Putin nu ar afecta în mod semnificativ scena politică a țării. Aceste afirmații au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate, transmise și monitorizate de Russian Media Monitor, un canal anti-Kremlin.

Solovyov, cunoscut pentru emisiunea sa „Seara cu Vladimir Solovyov” difuzată pe canalul de stat Rusia-1, este un susținător fervent al politicilor președintelui Putin. Comentariile sale, aparent legate de posibila dispariție a liderului rus, au venit la finalul unei diatribe care a abordat o serie de subiecte, de la sezonul uraganelor din America până la situația din Ucraina și planurile Occidentului pentru Rusia, scrie Newsweek.com.

„Continuitatea guvernării în Rusia este garantată”

„Să ne imaginăm cel mai rău scenariu – cel mai rău, Doamne ferește”, a spus Solovyov în timpul emisiunii de joi. „Continuitatea guvernării în Rusia este garantată”, a adăugat el, subliniind că generația de lideri care a ajuns la putere este una pregătită profesional, patriotică și „jucători de echipă”.

Solovyov a sugerat că, indiferent de circumstanțele care ar duce la o schimbare în conducerea Rusiei, structurile statului vor rămâne intacte, iar operațiunile militare din Ucraina vor continua. Această perspectivă este menită să calmeze temerile legate de viitorul politic al Rusiei în cazul în care președintele Putin ar dispărea din peisaj.

Jurnalistul Vladimir Solovyov alaturi de Vladimir Putin

Prezentatorul TV Vladimir Solovyov, alături de Vladimir Putin, la Kremlin. (Foto: GettyImages)

Războiul din Ucraina și planurile Occidentului

În cadrul aceleași emisiuni, Solovyov a continuat cu critici la adresa Occidentului și a strategiei acestuia față de Rusia. El a vorbit despre „planurile Vestului pentru înfrângerea Rusiei”, care ar include o „înfrângere politică” urmată de un „colaps militar”. Comentariile sale au sugerat că, în viziunea sa, și a altor voci de la Kremlin, întregul conflict din Ucraina este parte a unei conspirații mai ample orchestrate de puterile occidentale.

Solovyov a ironizat, de asemenea, preocuparea americanilor pentru uraganele care au afectat recent Florida, precum și impactul acestora asupra locuitorilor. „Este problema lor, uraganele sunt comune acolo. Dacă [clădirile] sunt distruse, sunt distruse”, a spus el, evidențiind lipsa de empatie față de cei afectați.

Președintele rus Vladimir Putin, jurnalistul TV Vladimir Solovyov

Președintele rus Vladimir Putin, jurnalistul TV Vladimir Solovyov. (Foto: GettyImages)

„Rusia, condamnată la victorie”

Într-un alt punct al discuției, Solovyov a abordat subiectul „Operățiunii Speciale” din Ucraina, susținând că Rusia este „condamnată la victorie” în acest conflict. El a argumentat că Ucraina nu are nici dreptul, nici capacitatea de a păstra teritoriile care, în opinia sa, nu au aparținut niciodată cu adevărat statului ucrainean. Aceasta include Crimeea, Donbas, Zaporizhzhia și regiunea Herson, teritorii intens disputate în contextul conflictului actual.

Solovyov a subliniat că populația acestor regiuni „încă vorbește o altă limbă, are o altă cultură și nu se mai identifică cu Ucraina”, insinuând că singura soluție pentru aceste regiuni este alipirea la Rusia. Această retorică este menținută de Kremlin pentru a justifica încălcările repetate ale integrității teritoriale a Ucrainei, scrie Newsweek.com.

Prin aceste afirmații, Solovyov încercă să transmită ideea că Rusia, chiar și fără Putin, ar fi la fel de puternică și pregătită să înfrunte provocările externe. Concluzia sa că „Rusia este pregătită să supraviețuiască fără Putin” subliniază un mesaj de forță și continuitate, menit să inspire încredere în stabilitatea regimului, indiferent de viitorul liderului actual.