25 mart. 2024 | 15:35

Simona Halep a revenit în România. Cum a pus-o la punct pe Caroline Wozniacki după atacul de la Miami: ”Să i se traducă”

SPORT
Simona Halep a revenit în România. Cum a pus-o la punct pe Caroline Wozniacki după atacul de la Miami: ”Să i se traducă”
Simona Halep.

Simona Halep (32 de ani) a revenit în România după participarea la turneul WTA de la Miami, prima sa apariție în circuit după suspendarea pentru dopaj. Sportiva a făcut-o praf pe Caroline Wozniacki, cea care a numit-o ”trișoare”. Acesta i-a dat un nou răspuns dur.

Simona Halep, despre noul antrenor

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după o pauză de 596 de zile și a participat la Miami Open datorită unui wild-card. Fostul lider mondial a fost eliminat în runda inaugurală de spaniola Paula Badosa, dar s-a ales cu zece puncte WTA și 30.000 de dolari.

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a fost însoțită în SUA de un partener de antrenament și un fizioterapeut. Dar, imediat după turneul de la Miami, Simona Halep a anunțat că va începe o colaborare cu antrenorul Carlos Martinez (49 de ani). Sportiva din Constanța a revenit în țară și a precizat că se va pregăti pentru sezonul de zgură la București, unde-l așteaptă și pe tehnicianul iberic.

Simona Halep a revenit în România. Cum a pus-o la punct pe Caroline Wozniacki după atacul de la Miami

Simona Halep, la Miami. Foto: Profimedia

”Mereu l-am admirat pe Carlos Martinez pentru felul în care muncește pe teren și pentru rezultatele obținute cu jucătoare pe care eu le-am admirat. Kuznetsova este una dintre preferatele mele. Am discutat cu Darren Cahill despre antrenor și am ajuns la concluzia că vreau să încerc o perioadă cu Carlos.

O să vină la București. O să rămân să mă antrenez aici. Carlos o să ajungă săptămâna viitoare. Am discutat ceva despre participarea la turneele de la Roma și Madrid, dar nu s-a hotărât nimic. Îl aștept pe Carlos și o să luăm o decizie”, a declarat Simona Halep la revenirea în România.

Simona Halep, un alt răspuns pentru Caroline Wozniacki

Simona Halep nu a uitat-o nici pe Caroline Wozniacki, cea pe care a avut-o adversară la Australian Open 2018. Daneza a afirmat la Miami Open că jucătoarele care au fost depistate pozitiv nu are trebui să primească wild-card la turnee,cu trimitere directă la româncă.

Campioana noastră i-a dat replica danezei și la Miami, dar nu a iertat-o nici la sosirea în țară și i-a dat un nou răspuns dur.

Vezi și: ”Nu sunt o trișoare!”. Simona Halep, reacție tranșantă după atacul Carolinei Wozniacki: ”Să citească mai bine”

Nici nu m-am mai gândit la acest subiect. Pot să repet ce am mai zis. Ar fi bine să citească decizia TAS mai bine. Iar dacă nu înțelege, să i se traducă”, a spus Simona Halep.

Simona Halep a câștigat procesul la TAS, reușind să dovedească faptul că nu s-a dopat cu bună știință, ci a luat un supliment contaminat. Pedeapsa româncei a fost redusă astfel de la 4 ani, la doar 9 luni de zile.

  • Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala Australian Open 2018, scor 7-6, 3-6, 6-4.

Kim Clijsters, verdict în conflictul dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki

Invitată la podcastul lui Andy Roddick, marea campioană Kim Clijsters i-a luat apărarea Simonei Halep și aspus că sportiva din Constanța nu a tirșat. Mai mult, a afirmat că Wozniacki n-are dreptate atunci când spune că Simona, ca sportivă suspendată pentru dopaj, trebuie trimisă în calificări la turneele mari, în loc să primească wild-card-uri.

”Dacă cineva e testat pozitiv pentru că a luat ceva ca să devină o sportivă mai bună, atunci sunt sută la sută de acord cu Caroline. Dar situația lui Halep e complet diferită. Ea a fost testată pozitiv fără să știe că are acea substanță. 

Vezi și: Înfrângerea Simonei Halep de la WTA Miami, analizată atent. CTP a răbufnit: „Bucuria şi măgăria”

Să ne aducem aminte ce a spus Halep despre Sharapova în 2017. Asta arată viziunea ei asupra dopajului și faptul că nu e trișoare. În mintea Simonei Halep, ea nu a trișat și eu cred asta”, a afirmat Kim Clijsters, la podcastul lui Andy Roddick, citată de Tennis.com.

  • După debutul de la Miami, Simona Halep va juca în perioada 12-13 aprilie, pe zgură, cu echipa națională în barajul cu Ucraina din Billie Jean King Cup.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele