11 mart. 2024 | 10:41

Simona Halep a plecat la Miami. Cine o însoțește la turneul la care va reveni în circuitul WTA

SPORT
Simona Halep a plecat la Miami. Cine o însoțește la turneul la care va reveni în circuitul WTA
Simona Halep

Simon Halep va juca la primul turneu după ce TAS i-a redus pedeapsa pentru dopaj de la patru ani la nouă luni. Sportiva a plecat la Miami însoțită de câteva persoane. Cina va sta în loja ei.

Cu cine a plecat Simona Halep la Miami

Simona Halepa fost suspendat pentru dopaj, după ce la US Open 2022 a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Ea a plecat, luni dimineață, către SUA, unde, săptămâna viitoare, va reveni în circuitul WTA, după o absență de un an și jumătate. Sportiva din Constanța a primit un wild-card din partea organizatorilor Miami Open.

Fostul lider WTA, ieșit din clasamentul WTA, nu are staff și este însoțită în SUA de două persoane. Alături de Simona Halep au plecat doar un sparring partner, portughezul Joao Monteiro, și un fizioterapeut. În privința antrenorului, aceasta a spus că nu s-a decis încă.

Simona Halep a plecat la Miami. Cine o însoțește la turneul la care va reveni în circuitul WTA

Simona Halep. Foto: Profimedia

Am doar un sparring partner și un fizioterapeut cu mine. Sunt aici, cu mine, băieții și plecăm împreună. Cea mai mare susținere o am de la mama, de la tata și de la fratele meu. Vor veni și ei mai târziu. Vreau să îi am în lojă pe toți.

Nu știu ce o să fie la turneu. Am ceva emoții, e normal. Dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren, acolo unde mă simt cel mai bine. O să vedem cum o să fie la turneu. Când mi-am făcut bagajul, parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă.

E un sentiment plăcut, mai ales după o decizie atât de bună. Toate lucrurile pozitive sunt alături de mine”, a spus Simona Halep la plecarea în SUA.

Ce a spus despre următoarele turnee

Simona Halep a mai afirmat că ultimele zile au fost foarte obositoare ”din punct de vedere emoțional” și că nu știe la ce turnee va mai participa, mai ales că nu a mai jucat de un an și jumătate. 29 august 2022 este data ultimului meci oficial al campioanei de la Roland Garros și Wimbledon.

”Vreau să văd cum e la Miami și după aceea voi decide. N-am mai stat niciodată atât de mult. Vreau să o iau săptămână cu săptămână și să văd cum intru în formă. Va fi destul de dificil”, a mai spus Simona Halep.

Vezi și: Invitația primită de Simona Halep pentru a juca la Miami a făcut-o să răbufnească pe o colegă din circuit: ”Nu sunt parte din lumea bună”

Românca s-a descurcat bine la Miami de-a lungul anilor. A jucat două semifinale, în 2015 și 2019. S-a calificat în alte două rânduri în faza sferturilor de finală.

”Îmi doresc să joc la Jocurile Olimpice”

Simona Halep a vorbit și despre participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a spus în dese rânduri că își dorește foarte mult să joace pentru România la competiția din capitala Franței.

Îmi doresc să joc la Jocurile Olimpice și voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt șanse destul de mici. Mi-a scris și Horia Tecău un mesaj, i-am spus că ne întâlnim la Miami și discutăm. E mult mai bine față în față”, a adăugat Simona Halep.

Vezi și: Simona Halep nu se aștepta la așa ceva. Trădată chiar din România: ”Cel mai mare șoc din viața mea”

  • Turneul WTA 1000 de la Miami se joacă în perioada 19-31 martie.
  • La Miami Open sunt premii în valoare de 8.995.555 dolari. Câștigătoarea turneului va fi răsplătită cu 1.000 de puncte și un cec în valoare de 1,1 milioane de dolari.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele