15 mai 2024 | 14:50

Salariul uriaș cu care Dan Șucu l-a convins pe Neil Lennon să vină la Rapid. Dezvăluirea făcută de The Sun

SPORT
Salariul uriaș cu care Dan Șucu l-a convins pe Neil Lennon să vină la Rapid. Dezvăluirea făcută de The Sun
Dan Șucu, patron Rapid.

Rapid a găsit antrenor, după ce Dan Șucu l-a demis pe Cristiano Bergodi, pe 16 aprilie. Patronul din Giulești a ales un tehnician străin pentru a pregăti echipa în sezonul viitor. Este vorba despre scoțianul Neil Lennon, iar The Sun a dezvăluit că acesta va fi plătit regește. Ce salariu va avea la formația alb-vișinie.

Scoțienii anunță mutarea de la Rapid

Rapid se află pe ultimul loc în play-off, fiind singura formație fără victorie, cu șapte înfrângeri și un egal, ratând șansa de a juca în cupele europene. După demiterea lui Cristiano Bergodi, pe postul de interimar a fost numit Bogdan Lobonț, dar patronul Rapidului a ales noul antrenor pentru sezonul viitor.

După aproape o lună de discuții cu mai mulți tehnicieni, printre care Mircea Lucescu și Marius Șumudică, Dan Șucu a decis să-l numească pe banca tehnică a Rapidului pe Neil Lennon (52 ani). Dacă nu vor apărea probleme de ultim moment, nord-irlandezul va fi anunțat oficial după derby-ul cu FCSB, de duminică, 19 mai.

Rapid și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor. Salariul uriaș pe care îl va primi de la Dan Șucu

Neil Lennon, antrenor / Foto: Profimedia

Ce salariu va primi Neill Lennon la Rapid

Înțelegerea a fost anunțată și de britanicii de la The Scottish Sun, care au titrat ”Rapid restart”, și care au dezvăluit ce salariu va primi Neill Lennon, legenda lui Celtic, la Rapid. Acesta va semna o înțelegere valabilă pentru doi ani și va încasa 1,75 milioane de euro.

”Neill Lennon este gata să bifeze o revenire senzațională pe bancă, la 19 luni după ce a fost demis de la Omonia Nicosia. Legenda lui Celtic este pe punctul de a încheia o înțelegere cu Rapid, după ce a purtat discuții săptămâna trecută cu gruparea din România.

Vezi și: Dan Șucu l-a sunat pe Marius Șumudică. I-a comunicat ce decizie a luat în privința antrenorului de la Rapid

Negocierile sunt aproape finalizare, iar acesta va semna un contract pe doi ani în valoare de 1,5 milioane de lire sterline (n. red. 1,75 milioane de euro)”, au notat britanicii.

Scoțienii mai subliniază că Neil Lennon a mai purtat în ultimul timp discuții cu formațiile Aberdeen, Hibernian sau chiar naționala Irlandei.

Cine este Neil Lennon

Neil Lennon a fost legitimat de-a lungul carierei sale la formații precum Crewe Alexandra, Leicester, Celtic, Nottingham Forest și Wycombe, de unde s-a retras în 2008.

Cariera de antrenor și-a început-o ca secund la Celtic, antrenor la Celtic B, iar în 2010 până în 2014 a fost principal la același club.

Vezi și: Bogdan Lobonț, făcut praf de un fost coleg de echipă. Ce a putut să spună despre antrenorul interimar al Rapidului

Ca antrenor are în palmares 11 trofee cucerite. Pe banca lui Celtic, nord-irlandezul a câştigat cinci titluri de campion, patru Cupe ale Scoţiei şi o Cupă a Ligii. Neil Lennon are şi Cupa Ciprului cucerită cu Omonia Nicosia, echipă pe care a antrenat-o până în octombrie 2022.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele