23 mai 2024 | 09:45

Reacții neașteptate în timpul finalei Europa League, câștigată surprinzător de Atalanta. ”Ce gunoi”

SPORT
Reacții neașteptate în timpul finalei Europa League, câștigată surprinzător de Atalanta. ”Ce gunoi”
Stadionul Aviva, din Dublin, a găzduit finala Europa League 2024, Atalanta - Bayer Leverkusen 3-0 / Foto: Profimedia

Finala UEFA Europa League 2023-2024, disputată miercuri 22 mai, pe stadionul Aviva, din Dublin, a fost câștigată, surprinzător, de Atalanta care a învins-o, fără drept de apel, pe Bayer Leverkusen, cu 3-0.

Ademola Lookman a fost eroul finalei: a marcat toate golurile

Ademola Lookman (26 de ani) a fost MVP-ul finalei. Atacantul englez a marcat toate cele trei goluri, în minutele 12, 26 și 76.  Astfel, Atalanta, care se află pe locul 5 în Serie A, cu o etapă înainte de finalul campionatului, a câștigat în premieră trofeul european și a și întrerupt seria de invincibilitate a campioanei Germaniei.

La acest capitol, Leverkusen are deja un trofeu în palmares, Cupa UEFA, câştigată în 1988. Trupa pregătită de Gian Piero Gasperini n-a mai obţinut un trofeu de 61 de ani. În fazele eliminatorii din Europa League, italienii au trecut de nume grele ale fotbalului european precum: Sporting Lisabona, Liverpool și Marseille.

Ademola Lookman / Foto: Profimedia

Finala a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs. ”Centralul” s-a mai aflat la centru la finala Conference League, AS Roma – Feyenoord (1-0), în 2022. De asemenea, în același an a arbitrat semifinala de Liga Campionilor, Manchester City – Real Madrid (4-3).

Vezi și: Borussia Dortmund poate încasa mai mulți bani dacă pierde finala Ligii Campionilor. Cum este posibil așa ceva

Fanii, nemulțumiți de stadionul care a găzduit finala Europa League

Formația din Bergamo și-a asigurat prezența în Grupele Champions League, ocupând locul 5 în Serie A, cu șanse de a termina campionatul chiar pe podium.

Marea finală s-a disputat pe stadionul Aviva, din Dublin, iar decizia celor de la UEFA a iscat foarte multe comentarii. Chiar în timpul desfășurării partidei dintre Atalamta și Bayer, internetul a fost asediat de foarte multe mesaje din partea fanilor.

Oficialii forului de la Nyon au vrut să dea finalei un aer aparte, astfel că au decis ca meciul care va decide câștigătoarea Europa League să se dispute pe un stadion premiat.

Însă, potrivit presei britanice, rețelele sociale au asediate de către unii dintre microbiști, care n-au înțeles de ce un stadion cu asemenea design a primit un meci de o anvergură uriașă:

„Ce gunoi de stadion” „Arată ca unul de antrenament” / „Urât stadion”, au fost câteva dintre reacții.

Cât încasează câștigătoarea Europa League

Pentru Atalanta și Leverkusen prezența în utimul act al finalei Europa League înseamnă și un câștig financiar important. UEFA a pus la bătaie o sumă imensă, iar cele două echipe au încasat, cu aproximație, vreo 17 milioane de euro, în drumul lor spre ultimul act de la Dublin. Iar finala le-a rotunjit conturile.

Câștigătoarea Europa League, sezonul 2023-2024, va primi patru milioane de euro, bonus de victorie. Prezența în finală a fost răsplătită de UEFA cu câte 4,6 milioane de euro pentru fiecare formație. Astfel, Atalanta se va alege cu 8,6 milioane de euro.

Vezi și: Istvan Kovacs, ținta celui mai dur atac după ce a fost delegat la finala Europa League: ”Mă retrag într-o peșteră, la revedere!”

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele