20 mai 2024 | 10:08

Răzvan Lucescu, performanță unică în istoria lui PAOK. Cum a sărbătorit câștigarea titlului

SPORT
Răzvan Lucescu, performanță unică în istoria lui PAOK. Cum a sărbătorit câștigarea titlului
Razvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic / Foto: SPORT 24

Răzvan Lucescu a scris istorie în Grecia cu PAOK Salonic. A cucerit titlul de campion după victoria cu 2-1 acasă la concitadina Aris Salonic. Antrenorul român a reușit o performanță unică pentru clubul grec și a sărbătorit într-un mod pe care jurnaliștii eleni l-a numit ”șocant”.

Răzvan Lucescu, în istoria lui PAOK Salonic

PAOK Salonic s-a impus în ultima etapă din play-off, 2-1, pe terenul rivalei Aris Salonic. Trupa lui Răzvan Lucescu a jucat ultima parte a meciului în zece oameni. PAOK a deschis scorul prin spaniolul Brandon Thomas (30), Aris a egalat prin alt spaniol, Loren Moron (47), iar victoria oaspeţilor a fost semnată de brazilianul Taison (62).

Victoria i-a adus titul de campioană lui PAOK, al doilea reușit de Răzvan Lucescu cu formația din  Salonic după cel din 2019. El a mai cucerit şi două Cupe ale Greciei în 2018 și 2019. Românul a intrat în istoria grupării elene, deoarece a devenit primul antrenor care a câștigat două titluri cu PAOK. Clubul din Salonic mai are două astfel de trofee în palmares, cucerite în 1976 și 1985.

Răzvan Lucescu, performanță unică în istoria lui PAOK. Cum a sărbătorit câștigarea titlului

PAOK Salonic, petrecere pentru cucerirea titlului / Foto: Profimedia

Cui a dedicat Răzvan Lucescu titlul

La finalul jocului cu Aris, Răzvan Lucescu i-a dedicat victoria și titlul patronului echipei, Ivan Savvidis. De asemenea, acesta i-a și mulțumit finanțatorului pentru echipa pe care a creat-o.

”Trebuie să menționez un aspect foarte important. Suntem aici și am adus titlul patronului. El, finanțatorul, a creat echipa aceasta unită, el a adus toți jucătorii.

Boss, îți mulțumesc din toată inima. E pentru tine ce am reușit azi! Trebuie să acceptăm că am devenit, măcar pentru un anumit nivel, o echipă europeană”, a spus Răzvan Lucescu.

Vezi și: Răzvan Lucescu, declarații riscante înaintea meciului din Conference League. „Locul idioților care fac asemenea lucruri e la închisoare” – VIDEO

După ce a cucerit titlul cu PAOK, în urmă cu cinci ani, Răzvan Lucescu a plecat la Al-Hilal, echipă cu care a devenit campion și a cucerit  Liga Campionilor Asiei. În 2021, fiul lui ”Il Luce” a revenit pe banca trupei din Salonic.

Cum a sărbătorit Răzvan Lucescu titlul

După victoria din derby-ul cu Aris, Răzvan Lucescu și jucătorii au mers pe propria arenă, acolo unde au sărbătorit în stil mare cel de-al patrulea titlu din istoria clubului. La finalul partidei, antrenorul român a fost foarte exuberant și s-a bucurat excesiv, iar jurnaliștii din Grecia au descris reacția ca fiind una ”șocantă”.

De altfel, bucuria lui PAOK pe terenul lui Aris a condus la tensiuni, care au fost stinse după intervenția forțelor de ordine, iar Răzvan Lucescu a fost scos de pe teren de forțele de ordine.

E un titlu diferit față de precedentul. Am jucat multe meciuri, munca depusă a fost fantastică. Am avut o mentalitate de luptători. Cred că e cel mai dificil trofeu din cariera mea”, a mai declarat Răzvan Lucescu.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele