Produsele interzise în alte țări pe care le găsești pe toate rafturile de la Lidl, Kaufland, Mega Image și alți giganți din România
Supermarketurile din România, cum ar fi Lidl, Kaufland și Mega Image, oferă o gamă variată de produse alimentare, unele dintre ele interzise în alte țări din lume.
Aceste diferențe în reglementări reflectă diversitatea preferințelor culinare și preocupările legate de siguranța alimentelor.
Lista produselor interzise în alte țări
Kinder Surprise
Un exemplu notabil este reprezentat de Ouăle Kinder Surprise, interzise în SUA. Jucăriile mici sau alte piese din plastic din interiorul acestora sunt considerate un pericol pentru copii în Statele Unite. Cu toate acestea, în România, aceste ouă cu surprize sunt comercializate fără restricții.
Guma de mestecat, omniprezentă în supermarketurile din România, este limitată în Singapore la tipurile care au un beneficiu terapeutic, cum ar fi ajutorul în renunțarea la fumat.
Semințele de Mac
Semințele de mac, utilizate în diverse produse de panificație, sunt strict interzise în țări precum Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, din cauza legilor privind narcoticele.
Foie gras, un aliment considerat de lux, este interzis în Germania și în India, iar California a adoptat de asemenea o interdicție pentru acest produs. În România, acest aliment este încă disponibil.
Citește și: Alimentele iubite de români ce sunt interzise de unele țări. Servirea lor este o infracțiune
Laptele proaspăt și produsele derivate, o situație specială
Laptele crud și brânza din lapte crud, care pot fi găsite pe rafturile magazinelor din România, nu sunt permise în țări precum Canada, Scoția, Australia și multe state din SUA, din cauza preocupărilor legate de igiena și posibilii germeni din laptele crud.
În Germania, consumul de carne de cal este permis, având rețete tradiționale pentru acest tip de carne. În contrast, sacrificarea cailor este interzisă în Grecia din 2020. În ceea ce privește insectele, Uniunea Europeană a început să permită utilizarea lor în produse alimentare din ianuarie 2023. Însă, în țări din afara UE, cum ar fi Qatar și Oman, consumul de insecte în alimente este interzis, conform NewsWeek.ro.
Aceste diferențe în reglementări și disponibilitatea produselor în diverse țări subliniază complexitatea normelor de siguranță alimentară și diferențele culturale. În timp ce un produs poate fi considerat inofensiv și legal într-o țară, în altă parte poate fi subiectul unor interdicții stricte. Consumatorii ar trebui să fie conștienți de aceste diferențe și să ia decizii informate atunci când aleg produsele alimentare pentru ei și familiile lor.