03 iun. 2024 | 14:26

Pregătire pentru Euro. meci amical. Anglia se pregătește pentru trofeul european

SPORT
Pregătire pentru Euro. meci amical. Anglia se pregătește pentru trofeul european

În primul dintre cele două amicale de pre-Euro 2024, Anglia primește luni seara, de la 21.45, Bosnia-Herțegovina pe St James’ Park din Newcastle.

Britanicii sunt sub o presiune imensă înaintea turneului final, aceștia fiind considerați printre marii favoriți ai Campionatului European.

Marea Britanie se pregătește pentru Euro 2024

Trupa lui Gareth Southgate vor cu tot dinadinsul să-și îndrepte greșelile făcute pe Wembley, contra Italiei, pe propriul teren, când au trebuit să se mulțumească doar cu medalia de argint în 2021.

Campania de calificare la Euro 2024 a fost impecabilă, fără a suferi vreo înfrângere. Anglia înfruntă în grupa europeană pe Serbia, Slovenia și Danemarca, primul său meci viand programat pe 16 iunie.

Înainte de a ajunge în Germania, „leii” au amicale împotriva Bosniei și Islandei (7 iunie).

În timp ce Anglia și-a rezervat biletul la Euro fără a întâmpina prea multe obstacole, Bosnia nu va fi printre echipele de la european.

Calificarea Dragonilor la Euro 2024

Doar trei dintre cele 10 meciuri de calificare ale „Dragonilor” s-au încheiat cu victorie – dintre care două au fost împotriva contra lui Liechtenstein, iar Bosnia încă așteaptă prima lor apariție la Euro ca națiune independentă.

Participanții la Cupa Mondială din 2014 – singurul lor turneu major de la destrămarea Iugoslaviei – Bosnia sosește la St James’ Park după o serie dezastruoasă de patru meciuri de înfrângeri consecutive. Est-europenii mai au programat un meci cu campioana europeană în exercițiu, Italia, pe 9 iunie.

În plus, „Dragonii” trebuie să se întoarcă mult timp în spate pentru a găsi ultima lor victorie în deplasare, ca a avut loc iunie 2018.