08 iun. 2024 | 12:37

Pregătire pentru Euro – Amical. Portugalia – Croația, wow, ce meci!

SPORT
Pregătire pentru Euro – Amical. Portugalia – Croația, wow, ce meci!

Portugalia își continuă pregătirile pentru Euro 2024 cu un meci amical de gală împotriva Croației pe Estadio Nacional.

Croația nu a câștigat împotriva Portugaliei în ultimele șapte întâlniri. Roberto Martinez a făcut minuni pentru Portugalia de când a preluat conducerea în calitate de manager, după campania dezamăgitoare de la Cupa Mondială din 2022. El i-a condus pe lusitani în 13 meciuri oficiale, câștigând 12 dintre acestea.

În timp ce Portugalia mai are un meci de pregătire în afara acestuia, pentru Croația acesta este ultimul amical înainte de începerea Euro. O victorie aici va fi un impuls important pentru Modric 7 Co, deoarece au o grupă extrem de dificilă cu Spania, Italia și Albania.

Echipa lui Zlatko Dalic se îndreaptă spre acest meci după cinci victorii consecutive. Ei au înregistrat luni o victorie ușoară cu 3-0 în fața Macedoniei de Nord și vor căuta să continue și împotriva Portugaliei.

Cristiano Ronaldo, care nu a fost implicat în amicalul împotriva Finlandei, este de așteptat să revină în echipă și ar trebui să înceapă din primul minut. Diogo Costa, Bernardo Silva, Bruno Fernandes și Diogo Dalot sunt așteptați și ei să fie în primul unsprezece.

Diogo Dalot și Joao Cancelo vor fi fundașii laterali, în timp ce Antonio Silva ar trebui să fie în centrul apărării alături de Ruben Dias.

Joao Palhinha va fi mijlocașul defensiv, iar în sprijin îi va avea pe Bruno Fernandes și Bernardo Silva. Valorosul trio va căuta să controleze tempo-ul jocului. Diogo Jota și Rafael Leao vor juca pe flancuri.

De partea cealaltă, Josko Gvardiol, care nu a fost implicat în ultimul joc, este așteptat să revină în unsprezecele de start. În afară de fundașul lui Manchester City, nu se așteaptă să fie schimbări majore. Inclusiv Luka Modric este așteptat să joace cel puțin în repriza secundă.

Croația îi va avea pe Josip Juranovic și Borna Sosa fundași laterali, în timp ce Domagoj Vida va fi în centrul apărării alături de Josko Gvardiol.

Martin Baturina și Mateo Kovacic fac cuplu de mijlocași centrali, iar Lovro Majer și Ivan Perisic vor juca pe flancuri. Apoi, Andrej Kramaric va fi mijlocașul ofensiv în spatele lui Bruno Petkovic, care va conduce atacul pentru Croația.

Echipe probabile

Portugalia: Costa; Dalot, A Silva, Dias, Cancelo; Fernandes, Palhinha, Bernardo; Jota, Ronaldo, Leao

Croația: Livakovic; Juranovic, Vida, Gvardiol, Sosa; Baturina, Kovacic; Majer, Kramaric, Perisic; Petkovic

Portugalia – Croația este meciul tuturor posibilităților. Este adevărat că gazdele au un ușor avantaj, conform calculelor.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele