29 feb. 2024 | 16:57

Paul Pogba, prima reacție după ce a primit pedeapsa maximă pentru dopaj: ”Sunt șocat”

SPORT
Paul Pogba, prima reacție după ce a primit pedeapsa maximă pentru dopaj: ”Sunt șocat”
Paul Pogba, Juventus Torino. Foto: Profimedia

Paul Pogba a fost suspendat patru ani după un test pozitiv pentru testosteron. Fotbalistul lui Juventus a avut o primă reacție după ce a aflat verdictul și a anunțat că va face apel la TAS.

Ce a spus Paul Pogba după suspendarea primită

Paul Pogba și-ar putea încheia cariera după ce a fost suspendat patru ani pentru dopaj. El a fost testat pozitiv pentru testosteron la jocul Udinese – Juventus de pe 20 august 2023 și nu va mai putea să joace până în anul 2028. Mijlocașul va împlini 31 de ani pe 15 martie, astfel că va avea aproape 35 de ani în momentul în care îi va expira interdicția.

După aflarea verdictului, Paul Pogba a avut o primă reacție și a afirmat că este ”șocat” și a catalogat decizia drept ”incorectă”. În plus, mijlocașul, care câștiga Cupa Mondială cu Franța în 2018, a anunțat că va face apel la TAS.

Paul Pogba, prima reacție după ce a primit pedeapsa maximă pentru dopaj: ”Sunt șocat”

Paul Pogba, Juventus Torino. Foto: Profimedia

”Am fost informat despre decizia luată de Tribunale Nazionale Antidoping și cred că este incorectă. Sunt întristat, șocat și cu inima frântă pentru că tot ce am construit de-a lungul carierei mele de fotbalist profesionist mi-a fost luat.

Vezi și: Detalii din dosarul Simonei Halep. Cum se apără compania canadiană care a vândut suplimentul contaminat

Când voi putea vorbi, voi prezenta întreaga poveste, dar să fie clar că niciodată nu am luat conștient vreo substanță aflată pe lista celor interzise de regulamentele anti-doping. Ca atlet profesionist, nu aș face niciodată nimic necurat pentru a-mi îmbunătăți performanțele. Nu am trișat niciodată”, se arată într-un comunicat semnat de Paul Pogba.

A făcut aceeași greșeală ca Simona Halep

Fotbalistul a luat testosteron fără să anunțe staff-ul medical al lui Juventus, iar torinezii au luat decizia să îi suspende salariul de zece milioane de euro la scurt timp după ce a fost depistat pozitiv. Din luna august până la aflarea deciziei Tribunalului Național Antidoping din Italia jucătorul a primit un salariu minim sindical de doar 2.000 de euro pe lună.

Pedeapsa cruntă primită de Paul Pogba vine după ce acesta a irosit șansa de a se alege cu o suspendare mai mică în urma unei negocieri. În decembrie, Agenția Antidoping din Italia i-a propus jucătorului un acord, dar acesta și avocații lui au refuzat. Astfel, s-a ajuns la proces și francezul a primit patru ani de suspendare, pedeapsa standard în astfel de cazuri.

Vezi și: Detalii incredibile din dosarul Simonei Halep. ”Prins în Oceanul Pacific, dar conținea ingrediente chinezești”

Paul Pogba a făcut aceeași greșeală ca Simona Halep. Nici sportiva din Constanța nu a acceptat negocierea cu Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pentru a primi o sancțiune mai mică. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a susținut tot timul că este nevinovată și că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință.

Suspendarea Simonei Halep va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, ea va fi în vârstă de 35 de ani.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele