02 mai 2024 | 10:35

Orașele din România în care locurile de parcare sunt un vis frumos. Unde să te muți ca să ai unde să-ți lași mașina

ACTUALITATE
Orașele din România în care locurile de parcare sunt un vis frumos. Unde să te muți ca să ai unde să-ți lași mașina

Găsirea locurilor de parcare în orașe reprezintă adesea o provocare majoră pentru locuitori, iar o analiză realizată de Storia dezvăluie în detaliu aceste dificultăți, mai ales atunci când vorbim despre orașele mari ale României.

Datele furnizate de studiu sunt esențiale pentru înțelegerea dinamicilor parcajelor și pot oferi informații valoroase pentru locuitori și autoritățile locale în gestionarea acestei probleme omniprezente.

Analiza care îți arată situația la rece

Potrivit analizei, orașele București, Cluj-Napoca și Constanța se evidențiază prin faptul că rezidenții întâmpină cele mai mari dificultăți în găsirea locurilor de parcare.

Scorurile lor, situate în jurul valorii de 40-42 de puncte, arată, fără dar și poate, o situație tensionată în ceea ce privește disponibilitatea locurilor de parcare.

În contrast, orașe ca Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin oferă o atmosferă ceva mai relaxată în ceea ce privește găsirea unui loc de parcare, cu scoruri cuprinse între 55 și 58 de puncte.

Unde ai șanse, în București, să găsești un loc de parcare

În cadrul Capitalei, există zone în care găsirea unui loc de parcare este relativ ușoară, cum ar fi Chitila, 23 August și Străulești, cu punctaje între 56 și 62 de puncte.

Pe de altă parte, în zone precum Calea Victoriei, Iancului, Romană și Tei, rezidenții se confruntă cu dificultăți majore, punctajele lor fiind sub 25 de puncte.

Din perspectiva cartierelor din diferite orașe din România, Stupini din Brașov este considerat cel mai accesibil în ceea ce privește parcarea, urmat de Nicolae Grigorescu din Oradea și Gai din Arad, cu scoruri în jurul valorii de 75 de puncte.

E drept că asemenea analize ajută la o clarificare a situației, în ceea ce privește disponibilitatea locurilor de parcare în diverse locuri din orașele României. Totuși, de la analize la rezolvarea efectivă a problemei este cale lungă, de vreme ce, pentru asta, este nevoie de resurse, idei și, mai ales, de voință. Construirea mai multor parcări supraetajate ar putea fi o soluție în acest sens.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele