12 mai 2024 | 06:14

Opera încearcă să prindă Google Gemini din urmă și introduce inteligența artificială. Cum te ajută

ACTUALITATE
Opera încearcă să prindă Google Gemini din urmă și introduce inteligența artificială. Cum te ajută

Competiția în domeniul inteligenței artificiale se intensifică, și pare că aproape fiecare aplicație sau serviciu integrează capacități de AI într-o formă sau alta.

În special, browserele web au un potențial semnificativ de a incorpora funcționalități AI, fie prin ChatGPT, fie prin Google Gemini. Odată cu Google Chrome conducând cu Gemini, rivalii își doresc să țină pasul.

Opera se aliniază tendințelor

Opera, cu sediul în Norvegia, a intrat recent în luptă cu o nouă funcție AI, care ar putea părea familiară utilizatorilor de Google Gemini.

Ultima actualizare Opera pentru Android introduce o caracteristică de rezumare a paginilor web, integrată perfect în asistentul lor AI, Aria.

Această caracteristică utilizează AI pentru a condensa pagini web lungi, bloguri și lucrări de cercetare în texte concise, economisind timp și efort utilizatorilor.

Cum faci ca să folosești noul instrument

Pentru a utiliza instrumentul de rezumat, pur și simplu deschide pagina web dorită, apasă cele trei puncte din colțul din dreapta sus și selectați „Rezumat”.

În câteva secunde, vei avea parte de un rezumat succint la îndemână, facilitând consumul mai eficient al informațiilor.

De vreme ce Opera afirmă că este primul browser Android care oferă o unealtă de rezumare a paginilor web alimentată de AI, o caracteristică similară există deja pe Google Gemini, compatibilă cu orice browser, inclusiv Opera și Google Chrome, de altfel.

Dacă Gemini este setat ca Asistent implicit, ai ptea să-l chemi în timp ce navighezi pe o pagină web, să selectezi „Adaugă această pagină” și să-i ceri să rezume pagina, generând un rezumat ordonat în câteva secunde. Această caracteristică a fost de asemenea integrată în Gmail.

Interesant este că Opera a introdus anterior o unealtă de rezumare alimentată de AI în 2023, numită „Shorten”, alimentată de ChatGPT. Inițial adăugată în browserul Opera pentru Windows, această unealtă își propunea să ajute utilizatorii să rezume eficient paginile web.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele