19 apr. 2024 | 12:09

Obiecte de lux ale lui Michael Schumacher, scoase la licitație. Ce suma ar putea încasa familia fostului pilot

SPORT
Obiecte de lux ale lui Michael Schumacher, scoase la licitație. Ce suma ar putea încasa familia fostului pilot

Michael Schumacher a suferit un teribil accident la schi în urmă cu zece ani. De atunci, se știu foarte puține detalii despre marele campion, deoarece familia îl ține departe de ochii publicului. Acum a luat o decizie importantă. Despre ce este vorba.

Ceasuri purtate de Michael Schumacher, scoase la licitație

În 2013, Michael Schumacher, cu șapte titluri mondiale în palmares, a căzut și s-a lovit la cap în timp ce schia în stațiunea Meribel din Alpii francezi. El s-a ales cu traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. De atunci, viața i s-a schimbat pentru totdeauna, iar starea marelui campion de Formula 1 rămâne o necunoscută pentru fanii săi.

Chiar dacă nu se știu detalii despre Michael Schumacher, numele său continuă să fie în centrul atenției în sportul care l-a consacrat, iar familia lui a luat o decizie importantă. Astfel, pe 13 mai, chiar înainte de Marele Premiu de la Emilia Romagna, opt ceasuri care îi aparțin fostului pilot vor fi scoase la licitație. Suma acestora poate ajunge până la 3 milioane de euro.

Michael Schumacher.

Ceasul de un milion de euro

Cel mai exclusivist ceas care va fi scos la licitație este un Vagabondage 1 din platină, evaluat la un milion de euro și care a fost primit de neamț de la Jean Todt, fostul director al celor de la Ferrari.

Mulțumesc sincer familiei Schumacher pentru încrederea pe care ne-o acordă și pentru dorința de a împărtăși aceste capodopere cu alți colecționari pasionați din întreaga lume”, a spus Remi Guillemin, directorul casei de licitații, potrivit AS.

Vezi și: Creierul lui Michael Schumacher, stimulat cu motorul unui Mercedes AMG. Noi dezvăluiri despre cum este îngrijit campionul de F1

Pe lângă ceasul exclusivist, colecționarii pot pune mâna și pe un Audemars Piguet, oferit tot de Jean Todt cu ocazia Crăciunului 2003, ceas  personalizat cu anii în care Michael Schumacher a devenit campion mondial. Prețul său ar putea fi în jur de jumătate de milion de euro, similar și pentru Rolex-ul Daytona Paul Newman.

”Este ca o prizonieră”

Printre persoanele care au avut șansa de a ajunge în anturajul familiei lui Michael Schumacher este Eddie Jordan (75 de ani). Ex-proprietarul echipei Jordan Grand Prix, care a concurat în Formula 1 în intervalul 1991 – 2005, a vorbit la începutul lunii aprilie despre situația fostului pilot neamț.

El a dezvăluit că soția lui Michael Schumacher este extrem de afectată de întreaga situație, plus că se află într-o ipostază la care nu se aștepta niciodată. Practic, Corinna Schumacher (54 de ani) nu poate ieși din casă și este ”prizoniera” lui Michael.

”Aceasta este cea mai îngrozitoare situație în care puteau fi Mick (n.r. – fiul lui Schumacher) și Corinna. Au trecut aproape zece ani și Corinna nu a putut în tot acest timp să meargă la o petrecere, la un prânz sau la ceva de genul.

Vezi și: Decizie neașteptată a soției lui Michael Schumacher. Femeia care a primit dreptul de a-l vizita pe septuplul campion mondial

Este ca o prizonieră, pentru că toată lumea vrea să vorbească cu ea despre Michael. Asta în timp ce ea clar nu are nevoie ca cineva să îi reamintească de fiecare dată, în fiecare minut”, a declarat Eddie Jordan, într-un interviu acordat pentru Olbg.com.

Eddie Jordan a mai spus și cum a încercat, prin toate mijloacele, să ajungă la prietenul său Michael, dar nu a reușit.

Corinna m-a refuzat. Și pe bună dreptate, din cauza faptului că atât de mulți apropiați, mai ales din perioada petrecută la Ferrari, și-au dorit să îl vadă. Ceea ce e de înțeles. Nu am putut să îl văd pe Michael și mi-a spus: ‘Te iubim, Eddie și ținem foarte mult la tine de mult timp, dar avem nevoie de intimitate, ca să îl protejăm pe Michael’”, a adăugat Eddie Jordan.

  • Michael Schumacher a câștigat două titluri consecutive, în 1994 și 1995, cu Benneton, apoi a triumfat de alte cinc ori cu Ferrari, din 2000 până în 2004.
  • S-a retras în 2012, cu un an înainte de îngrozitorul accident de schi.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele