05 ian. 2024 | 13:33

Mirel Rădoi este noul antrenor al echipei Al-Jazira. Salariu uriaș pentru tennicianul român

SPORT
Mirel Rădoi este noul antrenor al echipei Al-Jazira. Salariu uriaș pentru tennicianul român

Mirel Rădoi s-a despărțit de Al-Bataeh, echipă pe care o antrena din vară, după ce a solicitat rezilierea contractului pentru a pleca la Al-Jazira. Tehnicianul român a fost prezentat oficial la noua sa echipă.

Mirel Rădoi a fost prezentat la Al-Jazira

Mirel Rădoi a ales să plece de la echipa Al-Bataeh, din Emiratele Arabe Unite, iar șefii formației au accepttat reziliarea contractului. Pe contul de Instagram, clubul a publicat un mesaj în limba română pentru antrenor: ”Mulțumesc, Rădoi””. Fostul selecționer al Româniie a semnat un nou contract cu Al-Jazira, una dintre echipele de top din Emiratele Arabe Unite.

”Al-Bataeh îi mulțumește antrenorului primei echipe, românul Mirel Rădoi, pentru timpul petrecut la club și pentru efortul uriaș pe care l-a făcut pentru ca echipa să se prezinte la un nivel bun și să obțină rezultate remarcabile”, se arată în comunicatul clubului Al-Bataeh.

Potrivit anunțului făcut de clubul Al-Jazira, Mirel Rădoi a semnat un contract valabil pe un an și jumătate, pentru un salariu de 2,5 milioane de dolari pe sezon și a fost prezentay oficial. În acest moment, noua formație a antrenorului român ocupă locul 6 în clasament și are 20 de puncte acumulate în 12 meciuri jucate.

Al-Jazira, formație pentru care a evoluat în sezonul trecut Florin Tănase, a fost condusă până acum de Frank de Boer, însă tehnicianul olandez a fost demis din cauza rezultatelor modeste. Rădoi va avea la dispoziție un lot mai bun la Al Jazira, evaluat la 27 de milioane de euro, 16 peste cât valorau cumulat jucătorii lui Al Bataeh.

Mirel Rădoi, criticat în timpul unei emisiuni din Emiratele Arabe Unite

Mirel Rădoi a stat doar 14 meciuri pe banca echipei Al-Bataeh și a înregistrat patru victorii, patru remize și șase eșecuri și ocupă locul 7 în momentul de față în clasament.

Citește și: Mirel Rădoi, primit ca un șeic în Arabia Saudită. Ce le-a transmis fanilor și jucătorilor fostul selecționer al naționalei României – FOTO & VIDEO

La scurt timp după ce Al-Bataeh a anunțat oficial plecarea lui Rădoi, fostul selecționer al României a fost criticat în timpul unei emisiuni televizate de sport.

Rădoi a făcut o greșeală gravă în momentul în care a decis să o abandoneze pe Al-Bataeh înainte de sfârșitul sezonului, dar și că a vorbit public despre problemele sale cu jucătorii”, a spus jurnalistul Sami Imam.

Walter Zenga, adversarul lui Mirel Rădoi

Emirates Club a anunțat că Walter Zenga (63 de ani) este noul antrenor al echipei, în aceeași zi în care Al Jazira, l-a numit pe banca tehnică pe Mirel Rădoi.

Walter Zenga revine, astfel, în antrenorat după o pauză de trei ani și jumătate. El a semnat cu Emirates un contract valabil până în vara lui 2025. Echipa se află pe ultimul loc în competiția internă, UAE Pro League, cu doar cinci puncte obținute după primele 12 etape.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele