26 apr. 2024 | 11:34

Masa de Paște transformată într-un adevărat ospăț boieresc cu produsele de la PENNY [P]

ACTUALITATE
Masa de Paște transformată într-un adevărat ospăț boieresc cu produsele de la PENNY [P]

Nimic nu se compară cu gustul desăvârșit al bucatelor tradiționale românești pe care le pregătim la sărbătorile importante din an. Bucătăria românească are tradiție de sute de ani și vine cu o istorie plină de arome și influențe din diverse culturi învecinate.

Asocierile condimentate dintre mâncărurile popoarelor balcanice, influențele gastronomice ale țărilor europene din vestul, centrul și sudul continentului, alături de accentele culinare primite din Orient, au creat o diversitate de gsuturi și arome în farfuriile boierilor români de odinioară. Rețetele păstrate din generație în generație, uneori reinterpretate, fac și astăzi deliciul meselor îmbelșugate.

Păstrând tradiția mâncărurilor cu gust, gama Hanul Boieresc de la PENNY surprinde cele mai iubite ingrediente și preparate de pe vremuri în produse de calitate ce pot fi reinterpretate în rețete actuale create pentru răsfățul suprem al papilelor.

Ce puneau boierii de altădată pe masă și cum să aduci memoria gustului de atunci în rețetele de astăzi?

Carnea proaspătă pregătită pe jar, borșurile răcoritoare și tocănițele, importate din gastronomia popoarelor vecine din est și sud, pilaful, ardeii umpluți, musacaua, sarmalele, ciulamaua, aduse din bucătăria grecească și cea bulgară, făceau deliciul meselor întinse ale boierilor de altădată. Aceștia puneau accent pe ingrediente de calitate, își începeau ospățul cu pilaf și preferau friptura din carne de oaie, capră, berbec sau vită, rumenită pe jar. Șerbetul și dulcețurile alături de cafea încheiau un festin cu 10-15 feluri de mâncare, pline de savoare și într-o varietate covârșitoare.

Nimic nu te oprește să păstrezi tradițiile care ne-au conturat ca popor și să îți creezi propiul ospăț boieresc, după ce ai făcut o vizită în magazinele PENNY. Produsele din gama Hanul Boieresc te ajută să reinterpretezi rețetele din străbuni în farfurii inegnioase, cărora să le dai o notă de gust personală. Iar dacă urmărești ofertele săptămânale de la PENNY ai șansa să cumperi din timp toate ingredientele necesare la prețuri speciale.

Începe masa pascală cu un platou apetisant pe care tronează o selecție de brânzeturi, mezeluri și săninuță, exact așa cum îl făceau boierii, și o friptură de oaie gătită în cuptor, cu condimente intense, sau arsă ușor pe grătar, cât să prindă o crustă crocantă și delicioasă. Pentru cei care adoră carnea care sfârâie pe grătar, micii zemoși și gustoși din amestec de vită și porc sunt o opțiune ideală de fel principal la orice masă de sărbătoare.

Iar pentru că desertul este cel mai așteptat moment al oricărei mese festive, în sortimentul Hanul Boieresc de la PENNY vei găsi cele mai iubite dulciuri ale copilăriei. Îți mai amintești fursecurile în formă de nuci umplute cu cremă cu gust intens de cacao, cornulețele cu gem pe care le pregătea bunica, napolitanele spirală, bărcuțele cu cremă de caise sau salamul de biscuiți? Toate aceste arome, care reprezentau perfecțiunea dulcelui în trecut, le regăsești în magazinele PENNY în rețetele originale. Poți crea o masă de Paște memorabilă creând o experiență completă prin alegeri culinare care să trezească amintiri prin redescoperirea gusturilor apreciate în trecut.

Sarmale de porc condimentate atât cât trebuie ca să fie pe placul tuturor, învelite în frunze de varză suculente, salată de beuf cu toate legumele preferate incluse și un strop de maioneză răcoritoare, drob de miel pregătit ca în rețetele bunicilor, numai bun de rumenit în cuptor, toate sunt ușor de gătit cu ingredientele potrivite, pe care le găsești, proaspete și de bună calitate, în orice magazin PENNY.

Chiar și cozonacul pufos cu cacao și stafide a fost inclus în gama produselor pentru Paște. Rețeta de cozonac în sine nu este una ușor de atins într-un produs final desăvârșit din punctul de vedere al aspectului și al gustului. Deși este o rețetă străveche, multe gospodine încă au probleme în a obține cozonaci pufoși și gustoși. De ce să pierzi ore de frământat și copt, când poți alege gustul perfect de cozonac de la Hanul Boieresc?

Perfecțiunea gustului din bucate stă în dozarea corectă a ingredientelor de calitate

Pentru a putea clona gustul preparatelor tradiționale românești ale boierilor de odinioară, ai nevoie de ingrediente de bună calitate, cât mai naturale, de proveniență autohtonă. Toate acestea, dozate corect în rețetele originale, vor recrea acea savoare de mult dorită. Iar trucul pe care trebuie să îl știi este că la PENNY există o gramă de produse 3RO, care te vor ajuta să obții un amestec de amintiri aromate în farfurie.

Mai mult decât atât, alegând produsele provenite, procesate și ambalate în România susții producătorii autohtoni și contribui la creșterea economiei naționale, ai un cost mai mic pentru transport și oferi mai multă grijă mediului înconjurător.

Poți identifica ușor produsele 3RO pe rafturile din magazinele PENNY pentru că au simbolul „TripluRO“, ceea ce îți garantează cele 3 criterii esențiale: sunt provenite, procesate și ambalate în România. Iar pe lângă avantajul că beneficiezi de calitatea excepțională a acestor produse, dacă le alegi faci bine pentru România, contribuind, astfel, la susținerea economiei țării noastre.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele