15 mart. 2024 | 12:48

Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnare. Ce decizie au luat magistrații în cazul său

SPORT
Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnare. Ce decizie au luat magistrații în cazul său

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor. El a provocat un accident soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani, dar a reușit să fugă din țară la câteva zile după incident. Acum, fiul președintelui de la LPF a contestat decizia și a obţinut o victorie importantă.

Ce a cerut în instanță Mario Iorgulescu

Fiul președintelui de la LPF a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru omor, după ce a condus beat și drogat. În prima instanță a primit 15 ani și 8 luni, iar decizia de pe data de 18 octombrie 2023 este definitivă, dar Mario Iorgulescu se află în continuare în Italia și a fost dat în urmărire generală.

Pentru a scăpa de condamnarea definitivă dictată de Curtea de Apel București, Mario Iorgulescu a contestat prin cale extraodinară de atac sentința și a obținut o primă victorie importantă. Magistrații au admis recursul în casaţie formulat de avocaţii săi. Astfel, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au analizat motivele și pe 28 martie vor judeca cazul fiului președintelui de la LPF, potrivit Antena 3 CNN.

Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnare. Ce decizie au luat magistrații în cazul său

Mario Iorgulescu.

Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnare

Această decizie a magistraților înseamnă că Mario Iorgulescu are șanse să scape de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare pe care a primit-o pentru infracțiunea de omor.

Pe  28 martie, Mario Iorgulescu ar putea fi audiat prin videoconferință din Italia, deoarece magistrații din Cizmă au refuzat să îl extrădeze în România pe motiv că are probleme medicale. După ce a provocat accidentul, fiul șefului de la LPF a fost internat la Spitalul Elias și apoi transferat de familie la o clinică, în Italia.

Vezi și: Cum a putut fugi Mario Iorgulescu din România. Noi detalii din dosarul fiului șefului LPF

În noaptea de 8 septembrie 2019, după ce s-a certat cu fosta lui prietenă, Mario Iorgulescu s-a urcat la volan bolidului său de 300.000 de euro, primit de la tatăl său, și a plecat spre București. Cu viteză mare, el a intrat pe contrasens şi a izbit frontal autoturismul condus de Daniel Vicol, care a murit pe loc.

Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.

Motivul pentru care Mario Iorgulescu nu a putut fi adus din Italia

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a explicat cu ceva timp în urmă că în trecut au mai existat două mandate europene pe numele lui Mario Iorgulescu: unul pentru executarea unei pedepse de trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lipsirea de libertate și a doua pentru arestarea preventivă în dosarul în care a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În mai 2022 Curtea de Apel din Milano a dispus ca cele două mandate europene de arestare să nu fie executate având în vedere starea mintală a persoanei solicitate, stare care nu îi permite o participare conștientă la proceduri.

Vezi și: Lovitură de proporții în cazul Mario Iorgulescu. Instanța a spus în motivare că și victima consumase substanțe interzise

Practic, solicitarea statului român cu privire la aducerea fugarului în România a fost blocată de instanța italiană la nivelul anului 2022 pe motiv că persoana nu are discernământ și nu poate participa la proceduri”, spunea Alina Gorghiu, în urmă cu cîteva luni.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele