18 oct. 2024 | 09:16

Locul din România unde se găsește apa minerală care era preferata împăratului Franz al Austriei. Cine deține acum comoara din munții Banatului

ACTUALITATE
Locul din România unde se găsește apa minerală care era preferata împăratului Franz al Austriei. Cine deține acum comoara din munții Banatului

În inima munților Banatului, la poalele muntelui Moghila, se află o adevărată comoară naturală: izvorul de apă minerală naturală Perenna Premier. Aceasta provine dintr-o zonă ecologic pură, protejată de orice activitate industrială sau agricolă pe o rază de cel puțin 40 de kilometri pătrați. Apa acestui izvor, cunoscută încă din secolul al XVIII-lea, a fost o delicatesă preferată chiar de împăratul Franz al Austriei, care o savura la Curtea Imperială de la Viena.

Istoria izvorului „Wasser von Calina”

Izvorul din care curge astăzi apa Perenna Premier nu este unul nou descoperit, ci are o istorie îndelungată și fascinantă. În anul 1886, apa minerală de la Calina, cum era cunoscută atunci, era transportată cu care cu boi de la poalele muntelui Moghila până la Viena, unde devenise una dintre preferatele Curții Imperiale. Cunoscuta sub denumirea „Wasser von Calina”, această apă minerală era apreciată pentru puritatea sa și proprietățile sale benefice.

Însă istoria izvorului merge și mai departe. Documente oficiale din 1725, descoperite de profesorul Costica Gruiescu și păstrate în muzeul de la Ocna de Fier, arată că izvorul de la Calina a fost pentru mult timp singura sursă de apă pentru comunitățile din acea regiune. Aceste înscrisuri atestă importanța acestui izvor, atât pentru locuitorii locali, cât și pentru cei care veneau de la mari distanțe pentru a se bucura de calitățile apei minerale.

Afaceristul care a redescoperit comoara naturală

Astăzi, apa minerală Perenna Premier își continuă povestea de succes, fiind revitalizată de un afacerist român care a realizat potențialul acestei resurse naturale prețioase. Apa, care izvorăște direct din stânca muntelui, este captată și îmbuteliată cu grijă, păstrându-și puritatea și proprietățile terapeutice.

Muntele Moghila, cu o înălțime de 458 de metri, ascunde astfel o resursă de neprețuit care a devenit baza unei afaceri moderne. Firma Apollini Company SRL care a preluat izvorul a înțeles valoarea pe care o aduce apa minerală nu doar în România, ci și pe piața internațională. Perenna Premier este acum una dintre cele mai apreciate ape minerale naturale de pe piața de lux, fiind considerată o comoară ascunsă a munților Banatului.

Într-o epocă în care tot mai mulți oameni caută produse naturale, ecologice, apa Perenna Premier se remarcă printr-o combinație unică de istorie și calitate pură. Departe de poluare și activitățile industriale, izvorul Calina continuă să ofere o apă minerală care își păstrează reputația construită cu secole în urmă.

Apa Perenna Premier

Apa minerală Perenna Premier.

O tradiție de lux, readusă la viață

Apa minerală de la Călina nu este doar o resursă naturală de excepție, ci și o parte dintr-o tradiție istorică. Faptul că aceasta a fost transportată până la Curtea Imperială din Viena pentru a fi savurată de împăratul Franz Joseph al Austriei vorbește despre calitatea sa superioară. Astăzi, datorită investițiilor făcute de antreprenorul român, această moștenire continuă să fie apreciată de consumatorii de lux din întreaga lume.

Redescoperirea izvorului de la Călina și transformarea sa într-un brand modern de apă minerală reprezintă o punte între trecut și prezent. De la carul cu boi care ducea apa la Viena, la tehnologiile moderne de îmbuteliere, Perenna Premier își păstrează statutul de apă minerală premium, demonstrând că unele resurse naturale nu își pierd niciodată valoarea.

Astfel, munții Banatului ascund nu doar o resursă naturală pură, ci și o poveste fascinantă despre tradiție, excelență și persistența unui brand care a fost apreciat de împărați și continuă să fie savurat și astăzi.