17 ian. 2024 | 13:18

Karim Benzema nu iartă. Îl dă în judecată pe ministrul de Interne din Franța. Motivul scandalului

SPORT
Karim Benzema nu iartă. Îl dă în judecată pe ministrul de Interne din Franța. Motivul scandalului

După izbucnirea războiului din Israel, guvernul francez l-a acuzat pe Karim Benzema că are legături cu una dintre cele mai mari grupări islamiste, considerată organizație teroristă în Hexagon. Acum, fotbalistul clubului Al-Ittihad a trecut la fapte și a intentat proces împotriva ministrului francez de Interne.

Karim Benzema a deschis proces pentru calomnie

Karim Benzema (35 de ani), câștigător al Balonului de Aur în 2022 a fost acuzat, în luna decembrie, de guvernul francez că ar avea legături cu Frăția Musulmană, una dintre cele mai mari grupări islamiste, considerată organizație teroristă în Haxagon.

Gerald Darmanin, ministrul de Interne al Franței, declara că Executivul a închis peste 1.100 de centre islamiste, adăugând că acestea ar avea legături foarte vechi cu atacantul Karim Benzema.

De asemenea, biroul lui Darmanen spunea că monitorizează de câțiva ani ”deriva lentă a poziției lui Karim Benzema către islamul dur” și ideologia Frăției Musulmane, care se exprimă prin răspândirea normelor islamice în diverse sfere ale vieții, inclusiv în sport.

Karim Benzema nu iartă. Îl dă în judecată pe ministrul de Interne din Franța. Motivul scandalului

Karim Benzema joacă la Al-Ittihad. Sursa foto: Profimedia

”Sunt manipulări politice”

Karim Benzem a reacționa imediat și l-a avertizat pe Gerald Darmanin că va da explicații pentru acuzațiile sale. Acum, starul lui Al-Ittihad a trecut la fapte și a intentat un proces împotriva ministrului francez de Interne pentru calomnie. Dosarul conţine 92 de pagini, dintre care 80 de anexe, constând în principal în articole de presă.

Karim Benzema a susținut că nu are nicio legătură cu Fraţii Musulmani şi insistă că această acuzaţie aduce atingere onoarei şi reputaţiei sale. Îl plus, el spune că este victima unei „manipulări politice”.

„Oamenii sunt aruncaţi astfel la gunoi, în oprobiul general, doar de dragul unei false acţiuni publicitare. Consecinţele familiale pentru cei apropiaţi sunt, de asemenea, considerabile.

Citește și: Karim Benzema iese la atac după ce a fost acuzat de legături cu o organizație teroristă. Anunțul făcut de avocatul acestuia

Semănăm dezbinare în Franţa, avem o mulţime de oameni care nu înţeleg astfel de discuţii, unii care îl exclud pe Karim Benzema şi alţii care se simt excluşi de ceea ce se spune despre el. Este exact opusul a ceea ce ar trebui să urmărească un om care se numeşte politician„, a spus Hugues Vigier, avocatul lui Karim Benzema.

Frăția Musulmană este una dintre cele mai temute organizații teroriste, recunoscută în mai multe state din Europa, dar și una dintre cele mai influente din lumea arabă și are rădăcini în mai multe țări. A fost fondată în 1928, în Egipt, la Ismailia, la nord-est de Cairo, pe malul Canalului Suez.

Karim Benzema, de partea Palestinei în războiul cu Israel

Karim Benzema a comentat despre războiul izbucnit între Israel și gruparea Hamas. El a transmis un mesaj de susținere pentru locuitorii din Fâșia Gaza și a criticat Israelul pentru atacurile pe care le-a lansat.

Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii Gaza care sunt din nou victime ale acestor bombardamente nedrepte care nu cruță femeile sau copiii”, a scris Karim Benzema pe X, fosta platformă Twitter.

Situația din Orientul Mijlociu s-a deteriorat după atacul militanților Hamas din Fâșia Gaza în Israel la 7 octombrie 2023. Mișcarea radicală a numit atacul drept răspuns la acțiunile israeliene împotriva Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim. Israelul a anunțat blocarea completă a Gazei și a început să lovească fâșia și anumite zone din Liban și Siria. Ciocniri au loc și în Cisiordania.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele