17 iun. 2024 | 15:32

Jocul care a cucerit Steam îți oferă bani reali, dacă dai click-uri pe o banană VIDEO

ACTUALITATE
Jocul care a cucerit Steam îți oferă bani reali, dacă dai click-uri pe o banană VIDEO

Unul dintre cele mai populare jocuri de pe Steam în acest moment este… o banană pe care dai click.

Da, ați citit bine. În „Banana”, jucătorii dau clic și, în cele din urmă, primesc stickere care pot valora bani reali. Dacă te uiți frecvent la topurile Steam pentru a vedea ce jocuri noi și interesante au apărut, probabil ai observat un joc ciudat numit „Banana”. Acesta a devenit rapid un succes uriaș și, în prezent, ocupă locul trei, cu peste 400.000 de jucători simultani.

Jocul care face furori

„Banana” este un joc simplu de tip idle clicker, asemănător multor altora, dar ce atrage jucătorii este promisiunea de câștiguri bănești. Jocul, extrem de simplist, implică doar clicuri repetate pe o banană. Totuși, există o întorsătură: pe măsură ce dai clic pe fructul tropical, există șansa ca un sticker de banană să apară în inventarul tău de pe Steam. Aceste stickere vin în diverse modele, de la variante încrustate cu argint până la unele care par să aibă erori de hack.

Deoarece aceste banane apar în inventarul Steam, ele pot fi vândute pe Piața Steam. Bananele rare s-au vândut deja pentru sume de până la 1.400 de dolari, deși câștigul mediu este de aproximativ 0,02 dolari. Unul dintre dezvoltatori a numit jocul un „glitch legal de bani infiniți” într-un interviu cu Polygon.

„Utilizatorii fac bani dintr-un joc gratuit, vânzând obiecte virtuale gratuite”, a continuat el.

Banii câștigați sunt depuși în portofelul Steam, care poate fi folosit pentru a achiziționa jocuri. Așadar, aceste banane sunt practic NFT-uri, doar că fără blockchain. Oamenii le cumpără și le vând în neștire, ca pe niște cărți de joc bazate pe fructe. Uită de standul de banane: se pare că există bani și în simpla imagine a unei banane.

Un joc stupid?

Pentru cei care nu doresc să petreacă toată ziua dând clic pe o banană falsă pe un fundal verde, dezvoltatorii vând stickere de banane din inventar la prețul de 0,25 dolari fiecare. Jocul în sine este însă gratuit. Dezvoltatorii neagă acuzațiile că clicker-ul ar fi un fel de înșelătorie sau schemă Ponzi, spunând simplu că este „în esență un joc stupid”. Jocurile idle clicker, la urma urmei, nu sunt ceva nou.

În ceea ce privește viitorul, designerii au sugerat actualizări, inclusiv o modalitate de a folosi obiectele din inventar pentru a schimba aspectul banal al bananei din joc. De asemenea, ar putea apărea un mini-joc și o actualizare a magazinului care să permită jucătorilor să schimbe mai multe banane identice pentru o recompensă unică. Un lucru este aproape sigur: popularitatea masivă a „Banana” va inspira o mulțime de imitații. Poate că o felie de pizza ar fi o sugestie pentru un nou joc de click-uit în continuu.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele