18 mai 2024 | 07:09

Inteligența artificială i-a convins pe oameni să renunțe la mașini. Imaginea care îți demonstrează cum arată orașele fără autoturisme

ACTUALITATE
Inteligența artificială i-a convins pe oameni să renunțe la mașini. Imaginea care îți demonstrează cum arată orașele fără autoturisme
Petapixel

Cercetătorii au descoperit că dacă le arăți oamenilor imagini realizate de AI despre cum ar putea arăta orașele sustenabile, cu mai puține mașini și mai mult spațiu pentru pietoni, îi convingi de necesitatea unor astfel de măsuri.

Cum ar renunța oamenii la mașini

Noul studiu publicat în jurnalul Nature a descoperit că prezentarea oamenilor a imaginilor generate de AI ale orașelor americane care depind mai puțin de mașini și mai mult de transportul public și ciclism atrage mai mult sprijin pentru politici de transport durabile.

Școala de Management Sloan de la MIT a prezentat unui număr de 3.100 de participanți o factură ipotetică de 500 de milioane de dolari care ar înlocui jumătate din toate benzile pentru mașini din Statele Unite cu benzi pentru autobuze, piste pentru biciclete și trotuare mai late.

Subiecților le-a fost arătată o fotografie luată din Google Street View cu un peisaj urban dominat de mașini și apoi trei alternative AI care arată cum ar putea afecta proiectul mediul urban.

Participanților care au văzut ilustrațiile AI ale orașului concepute pentru pietoni în loc de mașini le-a fost mai probabil să spună că ar susține legea fictivă.

Imaginile AI au fost generate de DALL-E 2

Cercetătorii au generat versiuni alternative ale orașelor Chicago și New York, de asemenea.

În momentul în care cercetătorii au investigat datele, cercetătorii au descoperit că imaginile AI au avut cel mai mare efect asupra alegătorilor republicani.

„Prin construirea acestor tipuri de vizualuri, ne ajută să aducem oamenii pe aceeași lungime de undă”, a declarat Rahul Bhui, co-autor al studiului și profesor asociat de marketing care studiază economia comportamentală la MIT.

Cercetătorii vor să analizeze rolul pe care imaginile îl pot juca în modelarea politicilor publice, cu generatoarele de imagini AI oferind o modalitate rapidă și ușoară de a face o ilustrație.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele