23 sept. 2024 | 22:07

Imagini unice în Africa de Sud cu animalele sălbatice după ce ninsorile au pus stăpânire pe întreaga țară

ACTUALITATE
Imagini unice în Africa de Sud cu animalele sălbatice după ce ninsorile au pus stăpânire pe întreaga țară
Imaginile surprinse de fotografi amatori cu animalele sălbatice, după iarna care a cuprins Africa de Sud, par ireale și desprinse din filme SF.

Recent, ninsorile abundente au surprins întreaga Africă de Sud, paralizând circulația pe una dintre cele mai importante rute, care leagă Johannesburg de Durban. Pe lângă provocările logistice, această iarnă neobișnuită a adus și imagini spectaculoase cu fauna sălbatică locală, în special cu lei zăpăciți de ninsoare.

Ninsori record și tragedii umane în Africa de Sud

Ninsorile au fost atât de abundente încât în unele zone zăpada a ajuns la doi metri, blocând complet traficul pe ruta N3, o arteră vitală pentru economie și turism.

Duminică dimineața, compania de drumuri din Africa de Sud a raportat un blocaj pe o distanță de aproximativ 30 de kilometri. În această situație dramatică, o femeie de 39 de ani a murit din cauza hipotermiei, după ce a rămas blocată într-un microbuz alături de alți pasageri pe parcursul întregii nopți.

”Au stat în frig toată noaptea, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiți pentru asta”, a declarat Roland Robertson, de la serviciile de urgență Midlands EMS.

Operațiunile de salvare au fost extrem de dificile, mai ales în zona pasului Van Reenen, unde condițiile meteo au complicat intervențiile echipelor de salvare. Abandonarea vehiculelor și blocajele create de mașinile în pană au îngreunat munca utilajelor mobilizate pentru a deszăpezi drumul.

”Este un blocaj impenetrabil pe aproximativ 30 de kilometri”, a spus Thania Dhoogra, responsabilă de operațiuni.

Africa de sud Zapada animale salbatice

O turmă de zebre își croiește drum prin nămeții căzuți asupra Africii de Sud.

Imagini incredibile din sălbăticie

În ciuda tragediilor umane, ninsoarea a adus și momente de uimire în rândul iubitorilor de natură. Imaginile cu animalele sălbatice, în special cu lei și girafe, jucându-se în zăpadă, au făcut înconjurul rețelelor sociale. Acești prădători, neobișnuiți cu astfel de condiții, au creat un spectacol neașteptat, capturând atenția internauților și a fotografilor de natură.

Aceste imagini nu doar că oferă o privire asupra felului în care animalele sălbatice se adaptează la condiții extreme, dar subliniază și fragilitatea ecosistemelor în fața schimbărilor climatice. Fauna sud-africană, cunoscută pentru diversitatea sa, a fost adusă într-o lumină nouă, provocându-le spectatorilor o apreciere profundă pentru frumusețea naturală a țării.

Vezi și: Fenomen meteorologic rar în Africa de Sud. Prima ninsoare după 11 ani. ”A fost emoționant, mulți dintre copii nu au mai văzut niciodată zăpadă” Foto!

Ninsorile din Africa de Sud au dat mari bătăi de cap autorităților

În timp ce Africa de Sud se confruntă cu o iarnă fără precedent, comunitățile afectate își unesc forțele pentru a ajuta persoanele blocate. Autoritățile locale și organizațiile non-guvernamentale sunt mobilizate pentru a oferi asistență, dar provocările rămân semnificative.

Această situație subliniază importanța pregătirii pentru condiții meteorologice extreme, atât pentru oameni, cât și pentru animale.

În concluzie, ninsorile din Africa de Sud au adus atât dificultăți, cât și imagini unice, reamintind tuturor că natura poate fi atât frumoasă, cât și imprevizibilă.

Sursă foto: Jurnal de Vreme