14 aug. 2024 | 09:49

„I-a dat unul lui Ștefănescu cu piciorul în cap și nu a dat nimic”. Becali a găsit vinovatul pentru eșecul FCSB în Liga Campionilor

SPORT
Gigi Becali, patronul FCSB.

După ce FCSB a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, finanțatorul echipei, Gigi Becali, și-a exprimat nemulțumirea față de arbitrajul meciului cu Sparta Praga, pierdut cu scorul de 3-2 pe teren propriu. Într-o declarație acordată la Digisport, Becali a susținut că arbitrul danez Morten Krogh ar fi trebuit să acorde un penalti pentru echipa sa, ceea ce, în opinia sa, ar fi putut schimba soarta meciului, scrie News.ro.

„Am avut și noi 11 metri. Arbitrul a fost de vină pentru scorul ăsta! Noi am avut 11 metri clar. Putea să fie 3-2 și pentru noi. Putea să fie 2-1 la pauză. I-a dat unul lui Ștefănescu cu piciorul în cap și nu a dat nimic,” a spus Becali, evidențiind un moment din meci în care consideră că echipa sa a fost nedreptățită. El a subliniat, de asemenea, că timpul de prelungire acordat de arbitru a fost insuficient, considerând că cele cinci minute adăugate nu reflectă corect timpul pierdut pentru hidratare și schimbări. „A dat 5 minute de prelungire… S-a băut apă și s-au făcut schimbări. Trebuia să dea 8 minute.”

FCSB, eliminată din Liga Campionilor, se concentrează pe Liga Europa

Înfrângerea suferită în fața echipei cehe Sparta Praga a însemnat eliminarea FCSB din cursa pentru Liga Campionilor, echipa nereușind să întoarcă scorul după egalul din meciul tur (1-1). Deși Olaru și Edjouma au reușit să marcheze pentru FCSB în repriza a doua, golurile lor nu au fost suficiente pentru a compensa avantajul de trei goluri pe care Sparta Praga l-a obținut în prima repriză, prin reușitele lui Birmancevic (13, 28) și Haraslin (37).

În ciuda acestei dezamăgiri, FCSB va continua parcursul european în play-off-ul Ligii Europa, unde va întâlni echipa austriacă LASK Linz. Meciul tur va avea loc la Linz pe 22 august, iar returul va fi disputat la București pe 30 august. Calificarea în grupele Ligii Europa rămâne, astfel, o oportunitate importantă pentru echipa lui Gigi Becali, care își dorește să continue aventura europeană.

Gigi Becali nu este la prima critică adresată arbitrilor și este cunoscut pentru ieșirile sale verbale atunci când simte că echipa sa a fost nedreptățită. Cu toate acestea, eliminarea din Liga Campionilor nu poate fi pusă doar pe seama arbitrajului, ci și pe jocul echipei, care nu a reușit să gestioneze eficient avantajul obținut în meciul tur.

Gigi Becali

Gigi Becali

Ce urmează pentru FCSB?

În timp ce gândurile suporterilor și ale echipei se îndreaptă acum către dubla manșă cu LASK Linz, FCSB trebuie să-și regăsească rapid moralul și să își îmbunătățească jocul pentru a avea o șansă reală în competiția europeană secundară. Eliminarea din Liga Campionilor reprezintă o lovitură dură, dar Liga Europa oferă încă o platformă pentru performanță și pentru a demonstra că FCSB poate concura la un nivel înalt în Europa.

Pentru Gigi Becali, rămâne de văzut dacă această eliminare va aduce schimbări majore la nivelul echipei sau dacă patronul va continua să își exprime nemulțumirea față de arbitrajele care, în opinia sa, au influențat negativ parcursul echipei în competițiile europene.