30 ian. 2024 | 08:01

Gigantul care și-a anunțat intrarea în România cu un nou lanț de benzinării. Investiția masivă vine cu angajări pe măsură

ACTUALITATE
Gigantul care și-a anunțat intrarea în România cu un nou lanț de benzinării. Investiția masivă vine cu angajări pe măsură

OSCAR Downstream, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața distribuției de carburanți de la noi, își anunță intrarea în forță pe piața de retail din România cu stații proprii, un plan ambițios care va fi pus în aplicare până la sfârșitul anului 2024.

Această mișcare strategică vine însoțită de o investiție semnificativă în capacitatea de stocare și o creștere a flotei la peste 100 de camioane-cisternă.

Citește și: Se întâmplă la pompă și este o lovitură costisitoare pentru șoferii români de mașini pe benzină și motorină. Cât costă carburantul în România

OSCAR Downstream, o companie în expansiune

OSCAR Downstream este cea mai mare companie independentă de distribuție a carburanților din România și se situează în top 5 pe această piață. Compania se remarcă prin portofoliul său impresionant de peste 5.000 de clienți din industrii-cheie precum transportul, construcțiile, industria sau agricultura. Cu o capacitate de stocare de 70.000 de metri cubi și o flotă de peste 80 de camioane-cisternă, OSCAR Downstream se poziționează ca un lider în domeniu.

Recent, OSCAR Downstream a primit certificarea „Best Managed Companies” din partea Deloitte, o inițiativă a Deloitte Private. Acest premiu reprezintă o recunoaștere a excelenței antreprenoriale la nivel internațional, alăturându-se astfel altor campioni români care au atins standarde internaționale de performanță.

Citește și: Săptămâna și scumpirea la pompă, noua lovitură de la Petrom. Cât plătești pe benzină și motorină luni, 22 ianuarie

„Este o onoare să fiu distins cu această recunoaștere, ceea ce confirmă faptul că OSCAR Downstream este o afacere solidă și un partener de încredere”, spune Nicolae Bănică, CEO. „De la început, OSCAR Downstream a fost un jucător ambițios pe piața distribuției de carburanți din România. De peste 22 de ani, concurăm cu succes companiile multinaționale și ne-am făcut simțită prezența pe una dintre cele mai competitive și strategice piețe din lume. Acest lucru a fost posibil datorită alinierii angajate a OSCAR la cele mai bune practici internaționale și prin îmbunătățirea continuă. Au existat multe confirmări pe parcursul acestui proces de evaluare, dar am identificat și unele sarcini de lucru și de implementat într-un an atât de important precum este 2024.”

Nicolae Bănică, CEO-ul OSCAR Downstream, subliniază onoarea de a primi această recunoaștere și confirmă că OSCAR Downstream este o afacere solidă și un partener de încredere. Acesta accentuează angajamentul OSCAR de a respecta cele mai bune practici internaționale și de a se îmbunătăți continuu.

Ce urmează pentru OSCAR pe piața din România

OSCAR Downstream și-a extins semnificativ rețeaua de stații de carburant. Până acum, compania a dezvoltat peste 110 unități strategic distribuite la nivel național. Acestea includ 30 de stații dedicate B2B sub marca OSCAR Drive, situate pe principalele rute comerciale, și peste 80 de stații de franciză pentru clienții B2C sub marca OSCAR, lansată în 2017.

Infrastructura logistică a OSCAR Downstream include o flotă de peste 80 de camioane-cisternă moderne, cea mai mare flotă deținută pe piața românească, și o rețea proprie de depozitare pentru motorină și benzină, cu o capacitate care depășește 70.000 de metri cubi.

Intrarea OSCAR Downstream pe piața de retail cu stații proprii din România este o veste importantă pentru sectorul energetic. Această expansiune nu numai că va aduce o concurență mai mare pe piața de carburant, dar va contribui și la crearea de noi locuri de muncă și la stimularea economiei locale. Investiția masivă a OSCAR Downstream arată un angajament puternic față de piața românească și promite să aducă un nivel înalt de servicii și produse pentru consumatorii români.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele