29 feb. 2024 | 10:13

”Gemenii” Porumboiu și Crăciunescu, alt scandal monstru în care și-au aruncat vorbe grele: ”E idiot, nu orgolios! / Îl dau în judecată”

SPORT
”Gemenii” Porumboiu și Crăciunescu, alt scandal monstru în care și-au aruncat vorbe grele: ”E idiot, nu orgolios! /  Îl dau în judecată”
Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu, foști arbitri.

Foștii mari arbitri Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu sunt în centrul unui alt scandal. Cei doi și-au aruncat vorbe grele după unele declarații făcute de fostul patron al echipei FC Vaslui. Ce și-au spus cei doi.

De ce s-au certat Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu

Considerații „gemenii arbitrajului românesc”, deoarece sunt născut în aceeași zi și același an, 27 septembrie 1950, Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu nu își mai vorbesc de mai mulți ani.

Totul a început în 2012, când fostul patron de la FC Vaslui, l-a acuzat pe Ion Crăciunescu, președintele CCA în acea vreme, că o favorizează pe CFR Cluj.

Mi-a zis cineva că există o anchetă privitoare la bani mutați dinspre Paszkany spre Crăciunescu în niște conturi din Insulele Cayman. La scurtă vreme după, mă sună Badea de la Dinamo și îmi spune: ‘Prietenul nostru Craciunescu s-a vazut cu cei de la CFR”, spunea Adrian Porumboiu în anul 2012.

A urmat o serie de atacuri dure, iar totul a culminat cu declarația lui Ion Crăciunescu care a spus că Adrian Porumboiu a avut o boală cu transmitere sexuală în tinerețe, lucru negat de omul de afaceri.

Porumboiu e un monstru, credeţi-mă. Mi-a spus regretatul Zoltan Erdei, care a jucat cu el la Slatina, că Porumboiu a avut sifilis când era tânăr. Acestea sunt efectele netratării”, afirma Ion Crăciunescu în urmă cu câțiva ani.

”Gemenii” Porumboiu și Crăciunescu, alt scandal monstru în care și-au aruncat vorbe grele: ”E idiot, nu orgolios! /  Îl dau în judecată”

Adrian Porumboiu, fost patron al FC Vaslui. Sursa foto: Sport Pictures

”Bă, ai mințit ca un ordinar”

În ultima perioadă, Ion Crăciunescu a spus că s-ar fi împăcat cu Adrian Porumboiu, însă fostul patron de la Vaslui a reaprins scânteia scandalului. El l-a jignit în repetate rânduri pe Crăciunescu, deranjat de faptul că acesta nu și-a cerut scuze pentru faptul că a spus că a suferit de acea boală.

Ne-am împăcat ca să nu mai vorbim. Pentru că eu așteptam. Cel mai bun prieten al tău… Domne, am mai spus treaba asta… Să spună o miniună atât de gogonată. O minciună ordinară la adresa mea, ceva ce nu s-a întâmplat. Că am avut sifilis… Dar n-am avut, băi fraților! Am o mie de controale. A avut un coleg de echipă, un nume cunoscut, nu o să-i dau niciodată numele, că nu sunt nebun la cap. (…)

Vezi și: E profesor de sport, dar câștigă de șase ori mai mult decât Klaus Iohannis. Suma uriașă care îi intră lunar în cont

Mă deranjează enorm atât lipsă de caracter, atâta neomenie să ai în tine. Să spui că-ți pare c-ai spus… Nu, bă! Ai făcut o mare… Puteai să-ți ceri scuze! Că ai făcut o confuzie.

”Bă, ai mințit ca un ordinar, ordinarul ordinarilor! Domne, e idiot, nu orgolios! E idiot!”, a spus Adrian Porumboiu, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de la GSP.

”Niciodată nu o să mai vorbesc cu el!”

În replică, Ion Crăciunescu a anunțat că îl va da în judecată pe Adrian Porumboiu și a spus că nu înțelege ce a provocat reacția fostului coleg din arbitraj.

„Eu l-am luat în brigadă pe el, să facem o deosebire. O să-i ofer posibilitatea să le explice în fața instanțelor abilitate să judece așa ceva. Îl dau în judecată. Calomnie, insulte, tot ce vreți. M-a făcut la un moment dat… Că mi-a dat mie Paszkany bani după meci.

Vezi și: ”Suntem proști? Toți îl vorbesc de rău. Cine-l vede în Europa?”. Istvan Kovacs, în centrul unui nou scandal

Eu vreau să dovedească el tot ce a spus. Nu vreau să mai cad în capcana asta, să spună el că ne-am jignit reciproc și s-a terminat procesul. Nu vreau să mai spun nimic, mă duc la un avocat, să facă plângere penală și cu asta, basta.

Noi ne împăcaserăm. Nu știu de unde a explodat, nu a fost nimic. Eu mă duc cu el în instanță și nu mai afirm niciun cuvânt despre el. Tot ce afirm, eu o să aduc dovezi. Niciodată nu o să mai vorbesc cu el! ”, a explicat Ion Crăciunecu la Digi Sport.

Ion Crăciunescu

  • Are 230 de meciuri în Liga 1 – 2 finale de Cupa României – 1 Supercupă a României;
  • A oficiat la finala Ligii Campionilor din 1995, Ajax – AC Milan 1-0;
  • A fost 11 ani pe lista FIFA – locul 2 mondial în 1995, după ungurul Șandor Puhl.

Adrian Porumboiu

  • Are 239 de meciuri arbitrate în Liga 1;
  • 3 finale de Cupa României – 1 Supercupă a României;
  • A fost 9 ani pe lista FIFA.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele