13 mart. 2024 | 20:08

Fotbalistul care și-a înscenat propria răpire. Polițiștii au rămas ”muți” când au aflat motivul pentru care a făcut acest lucuru

SPORT
Fotbalistul care și-a înscenat propria răpire. Polițiștii au rămas ”muți” când au aflat motivul pentru care a făcut acest lucuru

Un fotbalist brazilian a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a mințit că a fost răpit, iar motivul pentru care a inventat toată povestea este unul uluitor. Iată ce le-a spus polițiștilor fostul jucător  care s-a răpit singur.

De ce și-a înscenat răpirea

Fotbalul brazilian a oferit lumii mari fotbaliști care au strălucit la echipe de top din Europa. Aici pot fi amintiți Romario, Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho sau Neymar. Deși foarte talentați, unii dintre ei au fost și foarte capricioși. Cum este cazul lui Romario, care atunci când îmbrăca tricoul Barcelonei obişnuia să îşi ia liber câteva săptămâni pentru a fi în formă la Carnavalul de la Rio.

Deși nu s-a bucurat de celebritate pe terenul de joc, un jucător din Brazilia a devenit cunoscut în toată lumea în 2011 pentru o faptă de-a sa. Somalia, al cărui nume real este Paulo Rogerio Reis da Silva, fost mijlocaș la principalul club din Rio de Janeiro, Botafogo, a mințit autoritățile că a fost răpit pentru a motiva absenţa nemotivată de la echipă.

Fotbalistul care și-a înscenat propria răpire. Polițiștii au rămas ”muți” când au aflat motivul pentru care a făcut acest lucuru

Paulo Rogerio Reis da Silva, cunoscut ca Somalia.

Vezi și: Fostul atacant al lui PSG, spitalizat de urgență. Ce a pățit și care e starea lui de sănătate

Ce le-a spus polițiștilor

Somalia le-a declarat  poliţiştilor că a fost ameninţat cu arma în propria maşină, în jurul orei şapte dimineaţa, i s-au furat banii şi bijuteriile şi că hoţii l-au plimbat timp de două ore prin Rio de Janeiro. Autoritățile au devenit suspicioase din cauza neconcordanțelor din declarația acestuia și au verificat imaginile video înregistrate în imobilul în care locuia jucătorul. Astfel, polițiștii au descoperit că a pleacă târziu d-acasă, la ora 09:00, și totul a fost doar o minciună.

Vezi și: Fotbalist olandez, reținut după un transport de 1,3 tone de cocaină. Câți ani a fost condamnat

Fostul jucător a recurs la această minciună pentru a scăpa de pedeapsa de la club. Botafogo își amenință fotbașiștii cu o reducere a salariului cu 40% dacă întârzie la antrenamente. De asemenea, a fost pedepsit pentru că a depus plângere pe baza unui delict fictiv.

Paulo Rogerio Reis da Silva

Paulo Rogerio Reis da Silva

Alt fotbalist şi-a înscenat răpirea pentru că nu a avut bani să plătească prostituatele

Somalia nu este singurul jucător care și-a înscenat răpirea. La fel a făcut și un fost fotbalist care a trecut și pe la Vaslui. În 2012, Savio Nsereko era arestat într-un bordel din Thailanda după ce și-a înscenat răpirea.

Acesta a cerut familiei 25.000 de euro, susținând că a fost răpit. De fapt, el avea nevoie de bani pentru a plăti două prostituate. La vremea respectivă, Nsereko era legitimat la o echipă de liga a treia din Germania.

Vezi și: Câștigă sute de milioane pe an, dar plătea o femeie cu 15 euro pe zi. Fotbalistul, obligat să plătească despăgubiri

Atacantul nu era la prima ispravă de acest gen. În septembrie 2011, punea pe jar poliţia din Italia după ce cei de la Juve Stabia, echipa la care evolua, anunţau dispariţia sa.

Jucătorul nu se mai prezentase la antrenamente de o săptămână şi nici măcar familia sa nu mai ştia nimic de el. După câteva săptămâni de căutari, Nsereko era gasit de Interpol în Anglia. Aici, Nsereko își pierdea timpul prin casinouri şi cluburi de striptease.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele