01 feb. 2024 | 14:29

Fotbalistul care a fost ”mort” timp de opt minute. Dezvăluiri despre momentul în care a căzut pe teren

SPORT
Fotbalistul care a fost ”mort” timp de opt minute. Dezvăluiri despre momentul în care a căzut pe teren

Un fost internațional francez a fost la un pas să-și piardă viața în timpul unui meci caritabil. La câțiva ani de la momentul critic, acesta a făcut dezvăluiri uluitoare despre momentul în care a căzut pe teren și a fost resuscitat timp de opt minute.

”Nu știu cum de am ales viața”

În 2016, fostul internațional francez David Ginola a căzut pe teren în urma unui stop cardiac, în timul unui meci caritabil, unde părea că se simte bine, marcând și un gol. Dar apoi au urmat momente de groază. S-a prăbușit pe teren și a fost mort timp de opt minute, după ce inima i s-a oprit.

Prietenul său, fotbalistul Frederic Mendy, a efectuat manevre de resuscitare timp de opt minute până când au sosit medicii cu un defibrilator, care i-au făcut inima să bată din nou. Apoi, David Ginola a fost transportat la spital și a suferit o intervenția chirurgicală, care a durat cinci ore. Medicul care l-a operat a precizat că fostul fotbalist a prezentat sindromul morții subite. La șapte ani de la acel moment, David Ginola a făcut dezvăluiri uluitoare.

Fotbalistul care a fost ”mort” timp de opt minute. Dezvăluiri despre momentul în care a căzut pe teren

David Ginola, fost internațional francez. Sursa foto: Profiemedia

Nu am nicio amintire despre acele momente, nu-mi amintesc nici începutul meciului. M-am trezit pe masa de operație. Le mulțumesc medicilor, celor care mi-au făcut masaj cardiac pe teren, celor care mi-au salvat viața.

Când ești inconștient, ești la o răscruce și sunt două direcții în care pot merge lucrurile: spre viață sau spre moarte. Nu știu cum de am ales viața, dar știu că sunt un luptător”, a povestit David Ginola, citat de The Sun.

”Inima mea a început să bată iar”

David Ginola a mai dezvăluit ce s-a întâmplat pe teren atunci când a venit medicul cu defibrilatorul și cum a reușit să-i facă inima să bată din nou, totul sub ochii prietenilor lui.

O doamnă medic care era la meci le-a spus prietenilor mei că dacă nu îmi revin cu defibrilatorul de trei ori s-a terminat. Dar s-a înșelat. Prietenii mei au văzut că mă lupt și i-au spus să continue. A folosit defibrilatorul de încă două ori și apoi inima mea a început să bată iar.

Citește și: Mărturie tulburătoare a jucătorului care a stat 26 de zile în comă: ”Este un miracol că am ajuns în starea actuală”

Am întâlnit-o pe acea doamnă un an mai târziu la Nisa și a plâns când m-a văzut. A spus că a fost ca și cum ai vedea o fantomă. Trebuie să-i mulțumesc ei și prietenului meu. Medicii au spus că dacă Frederic nu ar fi acționat atât de repede și nu ar fi efectuat manevrele de resuscitare timp de peste opt minute, aș fi fost mort sau lăsat în stare vegetativă, deoarece creierul meu era lipsit de oxigen” a adăugat David Ginola.

Ziua în care a ”murit” și-a întâlnit iubita

Interesant este că în ziua în care a fost la un pas de tragedia, David Ginola și-a cunoscut actuala iubită. Maeva Denat, un model în vârstă de 39 de ani, i-a fost prezentată fostului internațional francez de niște prieteni comuni într-un restaurant din Cannes, chiar înainte de meci. Aceasta are o fiică dintr-o relație anterioară și i-a dăruit o fetiță și lui David Ginola.

Când o prezint pe Maeva prietenilor le spun: ea este iubita mea și ne-am cunoscut în ziua în care am murit”, spune acum David Ginola.

Fotbalistul care a fost ”mort” timp de opt minute. Dezvăluiri despre momentul în care a căzut pe teren

David Ginola și iubita sa. Sursa foto: Profimedia

Familia trăiește fericită în sudul Franței, după ce s-a mutat acolo din Londra în timpul pandemiei. Infarctul lui David Ginola a venit la doar două luni după ce se despărțise de soția sa, după o căsnici de 25 de ani. Cei doi au doi copii, unh fiu Andrea, de 32 de ani și o fată, Carla, de 29, de ani.

Citește și: Portarul lui PSG a fost sechestrat în propria casă, iar soția sa a fost bătută. Coșmarul trăit de jucător

În cariera sa, David Ginola a jucat la PSG, Newcastle sau Tottenham.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele