18 mart. 2024 | 17:04

Fotbalist din Franța, suspendat 30 de ani. Gestul pentru care a fost aspru pedepsit

SPORT
Fotbalist din Franța, suspendat 30 de ani. Gestul pentru care a fost aspru pedepsit

Suspendare incredibilă în fotbalul din Franța. Un jucător este interzis pentru următorii 30 de ani în fotbal pentru un gest Pe care l-a făcut și un fost fotbalist din România. Gestul pentru care francezul a fost aspru pedepsit francezul.

De ce a primit fotbalistul din Franța suspendarea record

Fotbalistul evolua la ligile inferioare din Franța, la echipa Champigny FC din Divizia a doua a campionatului regional de seniori. Nu a ținut cont de eliminarea dictată de arbitru, s-a întors pe teren și a făcut un  gest pentru care a primit o suspendare record de 30 de ani. Incidentul a avut loc pe 28 ianuarie.

Jucătorul echipei Champigny, care evolua în deplasare, a fost eliminat după ce a văzut al doilea cartonaș galben. A ieșit de pe teren fără să protesteze pea mult, dar apoi s-a întors pentru a-i cere explicații arbitrului. Nemulțumit, a început să-l lovească pe central, după care l-a luat la bătaie și pe asistent. Colegii și adversarii au sărit pentru a-i despărți, iar autoritățile s-au sesizat și l-au suspendat pentru o perioadă de 30 de ani, notează L’Equipe.

Ionel Ganea, protagonistul unui incident asemănător

În perioada în care a evoluat la Poli Timișoara, fostul atacant Ionel Ganea a fost în centrul unui incident asemănător celui din Franța. În anul 2007, la un meci între bănățeni și Rapid București, fotbalistul și-a vărsat nervii pe arbitrul asistent Dorin Mudura.

Ionel Ganea l-a lovit cu pumnul în coaste și l-a strâns de gât. Fostul atacant a fost suspendat atunci pentru 22 de etape și a primit o amendă în valoare de 14.000 de lei, dar Comisia de Disciplină i-a redus pedeapsa la 16 etape după apel.

Dacă ar avea curajul Mudura să vorbească, să spună ce mi-a zis…M-a amenințat în a doua repriză că mă dă afară și eram și cu spatele la el.

Vezi și: ”Plângi acum, fiul tău nu se va naște!”. Poliția, implicată în scandalul dintre doi jucători de la finalul meciului Real Madrid – Villareal – VIDEO

M-a durut modul în care am fost dezapreciat. Am fost crezut un om care nu a făcut nimic pentru România. Dacă e să facem o comparație între mine și el, eu am pus România pe harta Europei. El ce a făcut?”, spunea Ionel Ganea, în 2020, despre incidentul cu arbitrul asistent.

În urmă cu ceva timp, într-o emisiune tv, centralul Istavan Kovacs i-a numit pe fotbaliştii cu care a avut cele mai mari probleme în cariera sa.

”Ionel Ganea, Dan Alexa erau cei mai răi din Liga 1. Jucau la Timişoara, care era o echipă foarte fizică. Apoi Mirel Rădoi, Dorin Goian, Petre Marin, de la Steaua, Florin Bratu şi Ionel Dănciulescu de la Dinamo”, afirma Istvan Kovacs în 2020.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele