11 mart. 2024 | 15:20

Fostul lider mondial care îl pune la zid pe Patrick Mouratoglou pentru cazul Simonei Halep: ”Aș fi luat câte gloanțe era nevoie”

SPORT
Fostul lider mondial care îl pune la zid pe Patrick Mouratoglou pentru cazul Simonei Halep: ”Aș fi luat câte gloanțe era nevoie”
Patrick Mouratoglou și Simona Halep.

Un fost lider ATP l-a pus la colț pe Patrick Mouratoglou pentru situația în care s-a aflat Simona Halep. Aceasta a fost depistată pozitiv la US Open 2020, iar antrenorul francez nu și-a asumat vina pentru că i-a recomandat un supliment contaminat cu o substanță interzisă. Cum l-a atacat fostul jucător pe francez.

Cine l-a atacat pe Patrick Mouratoglou

Simona Halep a fost prinsă dopată cu Roxadustat și a fost suspendată de tribunalul Sport Resolutions timp de patru ani. Sportiva a făcut apel la TAS și a primit o reducere a pedepsei, pentru nouă luni. Echipa de avocați ai româncei a demostrat că aceasta nu s-a dopat cu bună știință, ci a luat un supliment contaminat cu substanța interzisă. Acesta i-a fost recomandat de Patrick Mouratoglou și de echipa lui.

Patrick Mouratoglou este pus la zid de Andy Roddick, fostul număr unu mondial și campion la US Open, pentru faptul că a reacționat foarte târziu în cazul Simonei Halep. El a ieșit în față prea târziu și și-a recunoscut vina abia la TAS, dar fosta sa elevă a fost nevoită să stea un  an și jumătate departe de terenul de tenis.

Fost lider mondial care îl pune la zid pe Patrick Mouratoglou pentru cazul Simonei Halep: ”Aș fi luat câte gloanțe era nevoie”

Patrick Mouratoglou și Simona Halep. Foto: Profimedia

Mereu am pus la îndoială că Simona Halep ar fi luat ceva cu bună ştiinţă. Vorbim de o dublă campioană de Grand Slam, numărul unu mondial şi viitoare membru în Hall of Fameul tenisului. De ce să faci aşa ceva la 30 de ani?

Ceea ce vreau să punctez are legătură cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou. Înţeleg foarte bine regulile şi ştiu că un sportiv profesionist e direct responsabil pentru ce se găseşte în corpul său. Dar mă deranjează că el nu a ieşit în faţă să îşi asume vina.

Dacă eu aş fi antrenorul cuiva şi acel cineva îşi pune toată credinţa în mine, aş ieşi în faţă şi aş lua câte gloanţe e nevoie pentru elevul meu. Eu i-am dat, e vina mea, ea va plăti acest preţ pentru că substanţa e în corpul ei, dar e de datoria mea să o apăr şi să o protejez”, a spus americanul în podcastul pe care îl realizează, „Served with Andy Roddick”.

Simona Halep îl consideră vinovat pe Patrick Mouratoglou

La întoarcerea în țară după verdictul dat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Simona Halep a dat cărțile pe față și a spus că Patrick Mouratoglou este principalul vinovat pentru faptul că a fost suspendată.

Însă, a subliniat că francezul nu a făcut nimic cu rea intenție, dar că întreaga greșeală este una pe care ea a plătit-o foarte scump.

Vezi și: Documentul semnat de Patrick Mouratoglou și ignorat de tribunalul de la Londra. Simona Halep a dezvăluit tot

”Echipa, implicit și el, mi-a recomandat aceste suplimente. Sunt convins că n-a făcut-o cu rea intenție, dar a fost o greșeală pe care am plătit-o foarte scump, însă a fost o greșeală. Nicio intenție de doping”, a spus Simona Halep după verdictul de la TAS.

Simona Halep a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou în primăvara anului 2022. Alături de francez, ea a reuşit să ajungă până în semifinalele de la Wimbledon şi să câştige titlul de la Toronto în acel an.

Cu cine a plecat Simona Halep la Miami

Simona Halep va participa la primul turneu după reducerea suspendării. Ea va juca la Miami Open, dar nu are, deocamdată, staff și este însoțită în SUA de două persoane. Alături de ea au plecat doar un sparring partner, portughezul Joao Monteiro, și un fizioterapeut. În privința antrenorului, aceasta a spus că nu s-a decis încă.

”Am doar un sparring cu mine și un fizioterapeut. Cea mai mare susținere o am de la mama, de la tata și de la fratele meu. Vor veni și ei mai târziu. Vreau să îi am în lojă pe toți.

Vezi și: Simona Halep va intra din nou în clasamentul mondial. Când se va întâmpla acest lucru

Nu știu ce o să fie la turneu. Am ceva emoții, e normal. Dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren, acolo unde mă simt cel mai bine. O să vedem cum o să fie la turneu. Când mi-am făcut bagajul, parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă”, a spus Simona Halep la plecarea în SUA.

  • 29 august 2022 este data ultimului meci oficial al Simonei Halep.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele