09 aug. 2024 | 11:45

FCSB vs. Farul Constanța: Roș-albaștrii își pun speranțele în echipa secundă pentru această confruntare

SPORT
FCSB vs. Farul Constanța: Roș-albaștrii își pun speranțele în echipa secundă pentru această confruntare
FCSB vs. Farul Constanța - SuperLiga.

Meciul dintre FCSB și Farul Constanța, contând pentru etapa a 5-a din SuperLiga României, promite să fie un duel captivant, în ciuda deciziilor tactice luate de roș-albaștri. Partida este programată pentru vineri, 9 august, de la ora 21:00, pe Stadionul Steaua din București, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

FCSB și Farul sunt ultimele două câștigătoare ale titlului de campioană în România, ceea ce face din această confruntare un derby de mare interes. Totuși, FCSB, aflată într-o poziție delicată în clasament, a acumulat doar două puncte până acum și se află pe locul 15, cu un meci restant. În cele trei partide disputate până în prezent, echipa antrenată de Elias Charalambous a înregistrat două remize, 1-1 acasă cu U Cluj și 2-2 în deplasare cu Unirea Slobozia, și a suferit o înfrângere, 0-2 pe teren propriu în fața Oțelului Galați.

Prioritățile FCSB și absențele notabile

În acest context, patronul FCSB, Gigi Becali, a anunțat că echipa care va înfrunta Farul va fi una formată în mare parte din jucători de rezervă. Această decizie vine în perspectiva manșei secunde din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, în care FCSB se va duela cu Sparta Praga, după ce în prima manșă a remizat 1-1 în deplasare.

„La meciul cu Farul va fi a doua echipă, ce să facem acum? Asta-i treaba. Șut, Lixandru, Olaru, Băluță, Ngezana, Miculescu, ei nu vor juca. Radunovic, șapte, Crețu, opt. Toată echipa va fi schimbată! Asta e, jucăm cu nașul (n.r. – Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul), ce să facem?”, a declarat Gigi Becali, subliniind că prioritățile echipei se concentrează în jurul parcursului european.

Farul Constanța, în căutarea unei victorii pe teren străin

De cealaltă parte, Farul, echipa antrenată de Gică Hagi, se află pe locul 9 în clasament, cu patru puncte obținute dintr-o victorie, 2-0 acasă cu Poli Iași, o remiză, 0-0 în deplasare cu Oțelul Galați, și două înfrângeri, ambele suferite pe teren propriu: 0-1 cu Unirea Slobozia și 0-1 cu Botoșani.

Hagi a refuzat recent funcția de selecționer al României, alegând să rămână dedicat proiectului său de la Farul Constanța. „Vreau să-l ducem la bun sfârșit, să fie un proiect matur. Eu îmi doresc ca Farul să devină unul dintre cele mai puternice cluburi din țară, să meargă în Europa”, a declarat Hagi, subliniind angajamentul său față de echipă.

Istoria recentă a confruntărilor directe

Meciurile dintre FCSB și Farul au fost întotdeauna disputate și echilibrate. În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori: în sezonul regulat, FCSB a câștigat la Ovidiu cu 1-0, iar pe Arena Națională s-a înregistrat o remiză, 1-1. În play-off, FCSB a reușit să se impună în ambele partide, 1-0 în deplasare și 2-1 pe teren propriu.

Un derby cu miză ridicată

Partida de vineri seară va fi, așadar, un test important atât pentru FCSB, cât și pentru Farul. Deși FCSB va aborda acest meci cu echipa secundă, meciul rămâne unul deosebit de important, atât pentru clasament, cât și pentru moralul echipei. De cealaltă parte, Farul va căuta să profite de situație și să obțină un rezultat pozitiv pe un teren dificil.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pe teren și dacă decizia de a miza pe echipa secundă se va dovedi a fi una inspirată pentru FCSB, în timp ce Farul Constanța speră să fructifice oportunitatea și să urce în clasament. Totul se va decide sub lumina reflectoarelor de pe Stadionul Steaua, într-o confruntare care promite să fie plină de surprize și tensiune.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele