03 iun. 2024 | 14:29

Pregătire pentru Euro – Amical. Adversara României, Ucraina, își testează forța contra Germaniei

SPORT
Pregătire pentru Euro – Amical. Adversara României, Ucraina, își testează forța contra Germaniei

Germania va juca luni seara, de la 21.45, primul dintre cele două amicale dinaintea Euro 2024, iar adversara sa este colega de grupă a României, Ucraina. Meciul este programat pe Max-Morlock-Stadion, din Nurnberg.

Gazdele își vor deschide turneul împotriva Scoției pe 14 iunie, în timp ce primul meci al Ucrainei va avea loc împotriva României pe 17 iunie.

Germania la Campionatul European

Germania a luat argintul european în 2008. Apoi a ajuns în semifinale în ​​2012, și în 2016. Ultimul succes al panzerelor a fost în 1996.

Germania este în Grupa A în alături de Scoția, Ungaria și Elveția și ar fi un șoc imens dacă nu va reuși să treacă mai departe din grupă.

Echipa lui Julian Nagelsmann joacî acest meci în după două amicale încheiate victorios împotriva a două dintre forțele Europei, Franța și Olanda. Calificată din oficiu va țară organizatoare, Germania nu a mai jucat un meci oficial de la succesul cu 4-2 cu Costa Rica în faza grupelor Cupei Mondiale din 2022.

Rămâne de văzut dacă lipsa acțiunilor oficiale îi va dăuna la Euro 2024. Pentru asta, gazdele de diseară și-au ales două adversare cu cotă bună pe continent, Ucraina și Grecia înaintea turneului final.

În această vară, Germania va fi un amestec de tinerețe și experiență. Turneul este, în același timp, ultima apariție oficială a lui Toni Kroos înainte ca acesta să se retragă din fotbalul profesionist.

Ucraina la Euro 2024

Ucraina a învins Islanda cu 2-1 în finala playoff-ului din martie și și-a asigurat locul la Euro 2024, albaștrii urmând să participe la un Campionat European pentru a patra oară consecutiv.

Naționala de la Kiev a fost eliminată în faza grupelor turneelor ​​din 2012 și 2016, dar a ajuns în sferturile de finală la Euro 2020, care este cea mai bună performanță la o competiție majoră, după ce a ajuns și în optimile Mondialului din 2006.

Echipa lui Serghei Rebrov va juca de fapt trei amicale înainte de Euro 2024, înfruntând Germania, Polonia și Moldova înainte de deschiderea turneului împotriva României, pe 17 iunie.

Slovacia și Belgia sunt, de asemenea, prezente în ceea ce se conturează a fi o Grupă E foarte deschisă.

Albastru-galbenii au o serie de cinci meciuri neînvinși. Ucrainenii nu au învins niciodată Germania în 9 jocuri, pierzând cinci și remizând în celelalte patru dintre cele nouă întâlniri anterioare cu giganții europeni. Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Kroos și Niclas Fullkrug vor lipsi luni seară din cauza implicării lor în finala Ligii Campionilor din 2024, în timp ce Marc-Andre ter Stegen nu va fi nici el, deoarece se alătură echipei abia după acest meci.

Cu toate astea, tehncianul Nagelsmann este de așteptat să trimită pe teren o echipă extrem de competitivă, cu Ilkay Gundogan, Leroy Sane și Kai Havertz printre titulari.

Joshua Kimmich, Jamal Musiala și Florian Wirtz sunt de asemenea pregătiți să înceapă. Asta, în timp ce ar putea intra în primul unsprezece și Maximilian Mittelstadt, fundaș stânga, care ar ajunge la a treia selecție.

În ceea ce privește Ucraina, Andriy Lunin nu va fi implicat, deoarece tânărul de 25 de ani a făcut parte din lotul Real Madrid care a câștigat finala Ligii Campionilor sâmbătă seara.

Nu vor lipsi totuși nume mari în echipă, cu Oleksandr Zinchenko de la Arsenal și Mykhaylo Mudryk de la Chelsea printre cei gata să înceapă pentru oaspeți.

Artem Dovbyk și Viktor Tsyghankov abia s-au alăturat lotului după un sezon excelent pentru Girona în La Liga, dar este de așteptat să fie în prima echipă a Ucrainei în acest joc.