Dovezi ale călătorilor în timp: Ce au descoperit fizicienii și ce este experimentul lui Stephen Hawking
Pe 28 iunie 2009, fizicianul teoretician Stephen Hawking a organizat un experiment inedit pentru a testa posibilitatea călătoriei în timp. Acesta a așteptat singur la un colegiu de la Universitatea Cambridge, așteptând cu răbdare sosirea invitaților. După ce evenimentul a avut loc, a trimis invitații pentru petrecere. Ideea era simplă: dacă cineva ar fi primit invitația după eveniment, doar călătorii în timp ar fi știut să vină.
Desigur, nimeni nu a apărut. Acest lucru ar putea sugera că, de fapt, călătoria în timp în trecut nu a fost inventată de oameni sau că aceștia au avut o utilizare mai bună pentru această tehnologie decât să petreacă cu Stephen Hawking. Poate există momente mai interesante de vizitat sau paradoxuri de evitat.
Fizicienii caută dovezi ale călătorilor în timp pe internet
Au existat și alte încercări de a găsi semne ale călătorilor în timp care vizitează perioada noastră, inclusiv un experiment realizat de o echipă de fizicieni. Aceștia au căutat pe internet dovezi ale unor cunoștințe pe care nimeni nu le-ar fi putut avea decât dacă ar fi călătorit înapoi în timp.
Echipa s-a concentrat pe căutarea călătorilor în timp din viitor, considerând că tehnologia de a crea o mașină a timpului nu a existat în trecut, iar orice cunoștințe ar avea aceștia s-ar referi la evenimente din trecutul nostru, făcând dificilă distingerea lor de oamenii care au studiat istoria.
Metodologia și rezultatele căutării
Echipa a căutat evenimente unice care nu ar fi putut fi menționate de nimeni fără o mașină a timpului, dar care ar fi înregistrate pentru o perioadă semnificativă în viitor. În cele din urmă, s-au oprit la descoperirea Cometei ISON (C/2012 S1) în 2012 și alegerea numelui „Papa Francisc” de către Jorge Mario Bergoglio la selectarea sa ca șef al Bisericii Catolice.
„Istoriile cometelor strălucitoare, cum ar fi Cometa ISON, sunt în general bine păstrate de societăți și reviste din întreaga lume, ceea ce indică faptul că Cometa ISON ar putea rămâne memorabilă mult timp în viitor”, a explicat echipa.
„În schimb, nu există niciun motiv pentru ca cineva fără informații preștiințifice să se refere la ceva ca ‘Cometa ISON’ înainte de septembrie 2012”.
Echipa a căutat postări pe Facebook, tweet-uri și tendințe pe Google (care arată când oamenii caută termeni specifici). Deși dezamăgitor, echipa nu a găsit dovezi ale acestor termeni folosiți pe internet înainte de evenimentele respective.
Pentru a atrage călătorii în timp care doreau să se facă cunoscuți, echipa a realizat un test similar celui al lui Stephen Hawking. Au cerut călătorilor în timp să le trimită e-mailuri și apoi au dezvăluit adresa de e-mail. De asemenea, au creat un hashtag pentru a atrage atenția pe Twitter. Pentru călătorii în timp care erau îngrijorați de schimbarea trecutului, au creat hashtag-ul „#ICannotChangeThePast2” și au cerut să fie folosit înainte de august 2013.
Din păcate, nu au primit niciun tweet sau e-mail preștiințific de la călători în timp înainte ca cunoștințele să devină disponibile tuturor non-călătorilor în timp. Echipa a sugerat mai multe motive pentru acest lucru.
„În primul rând, ar putea fi fizic imposibil pentru călătorii în timp să lase orice remanent durabil al șederii lor în trecut, inclusiv chiar și rămășițe necorporale informaționale pe internet”, a explicat echipa.
„În al doilea rând, ar putea fi fizic imposibil pentru noi să găsim astfel de informații, deoarece ar viola o lege necunoscută a fizicii, posibil similară cu Conjectura Protecției Cronologiei. În plus, călătorii în timp s-ar putea să nu dorească să fie găsiți și ar putea fi buni la a-și acoperi urmele”.
Deși rezultatele sunt dezamăgitoare, experimentul sugerează că, dacă există călători în timp, aceștia sunt foarte pricepuți în a se ascunde sau poate că timpul nu a fost încă schimbat în moduri detectabile.