07 mart. 2024 | 09:46

Digi RCS RDS, o victorie impresionantă. Ce trebuie să știe milioanele de clienți ale gigantului, planul ambițios

ACTUALITATE
Digi RCS RDS, o victorie impresionantă. Ce trebuie să știe milioanele de clienți ale gigantului, planul ambițios

Digi Communications, compania mamă a operatorului de telecomunicații RCS & RDS, a avut rezultate financiare remarcabile în 2023, conform declarațiilor CEO-ului Serghei Bulgac.

Ce se întâmplă cu veniturile Digi RCS RDS

Veniturile consolidate ale companiei au înregistrat o creștere de 13% față de anul anterior, ajungând la 1,7 miliarde de euro, iar EBITDA ajustată a crescut cu 19%, atingând 509 milioane de euro.

În trimestrul IV, veniturile consolidate au crescut cu 14%, ajungând la 455,6 milioane de euro, iar EBITDA ajustată pentru acest trimestru a înregistrat o creștere de 21%, atingând 162,4 milioane de euro.

Principalele piețe ale companiei, România și Spania, au fost extrem de competitive, dar acest lucru nu a afectat negativ ratele de creștere.

În România, segmentul cu cea mai mare creștere a fost cel al serviciilor de telecomunicații mobile, cu o creștere a RGU-urilor de 18%. În Spania, baza utilizatorilor de servicii de internet fix a crescut cu 63%, ajungând la 1,4 milioane de clienți.

În 2023, Digi a continuat să înregistreze creșteri în întregul portofoliu de servicii, depășind 23,9 milioane de relații contractuale generatoare de venituri (RGU) în România, Spania și Italia, cu o creștere de 15% față de 2022.

Segmentul de telefonie mobilă a fost proeminent, contribuind la 46% din totalul RGU-urilor. În România, numărul RGU-urilor din acest segment a crescut cu 20%, ajungând la 5,8 milioane.

În Spania, numărul de utilizatori de servicii fixe, internet și telefonie mobilă a crescut cu 32%, ajungând la 6,5 milioane RGU.

În Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 16%, ajungând la 420.000 de RGU-uri la finalul anului 2023.

Gigantul se pregătește să extindă gama de servicii în România

Compania a luat inclusiv inițiative strategice pentru extinderea în Portugalia și Belgia. În Portugalia, se pregătește pentru a demara furnizarea de servicii comerciale în 2024, iar în Belgia, a asigurat servicii de roaming național și s-a angajat să achiziționeze aproximativ 400 de site-uri mobile în următorii patru ani.

Pentru 2024, Digi se concentrează pe consolidarea prezenței în piețele de bază din România și Spania, în timp ce demarează inițiativele de extindere în Portugalia și Belgia.

În România, Digi RCS RDS intenționează să stimuleze creșterea organică prin îmbunătățirea infrastructurii și lărgirea gamei de servicii, iar în Spania, achiziția de noi licențe de spectru și lansarea serviciilor 5G vor spori capacitățile rețelei și vor oferi clienților conectivitate de mare viteză.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele