12 iul. 2024 | 12:30

Descoperiri noi despre „mumia extraterestră” cu trei degete găsită în Peru: Asemănări biologice cu omul

ACTUALITATE
Descoperiri noi despre „mumia extraterestră” cu trei degete găsită în Peru: Asemănări biologice cu omul

O serie de mumii cu trei degete, descoperite într-o peșteră din Peru, au fost în mare parte respinse de comunitatea științifică drept o farsă, dar un nou studiu sugerează altceva. O analiză recentă a uneia dintre aceste mumii, numită „Maria”, a relevat asemănări biologice cu omul, dar și multe diferențe morfologice și structurale.

Descoperiri despre mumiile ciudate

Cercetătorii au observat că oasele creaturii se aliniază perfect sub învelișul mumificat, asemănător modului în care sunt structurate oasele umane. Craniul alungit al mumiei nu prezintă semne de deformare craniană artificială, iar analizele au datat mumia între anii 240 și 383 d.Hr., indicând coexistența sa cu civilizația Nazca.

Maria, etichetată M01, este una dintre cele șase mumii găsite într-un mormânt din Nazca în 2017, alături de un copil de nouă luni și patru bărbați. Descoperirea a fost făcută de jurnalistul și ufologul Jaime Maussan, care susține că aceste mumii sunt ființe extraterestre. Cu toate acestea, experții au concluzionat anterior că mumiile sunt artefacte manipulate de jefuitorii de morminte.

Analize detaliate și descoperiri surprinzătoare

Noul studiu, realizat de o echipă de cercetători peruani, a folosit examinări magnificate pentru a observa detalii interne ale mumiei. Maria nu avea păr și urechi externe, ci doar deschideri ale canalelor auditive. Craniul său prezintă o alungire semnificativă fără semne externe de compresie craniană, similară unui fenotip dolicocefalic, iar volumul său cranian este cu 30% mai mare decât cel al unui om normal.

Scanările au arătat că Maria avea ochi proeminenți și maxilare superioare și inferioare proeminente, lipsindu-i șase dinți, iar ceilalți fiind foarte uzați. Cele mai remarcabile și neobișnuite trăsături se găsesc la mâinile și picioarele ei. Fiecare deget al mâinii avea patru falange, spre deosebire de cele trei ale unui om normal, iar mâinile sale erau la fel de late, dar cu opt inci mai lungi. La nivelul picioarelor, fiecare deget avea de asemenea patru falange, iar oasele erau mult mai lungi, măsurând circa 22 de centimetri.

Alte caracteristici și concluzii

Osul calcaneus al Mariei, care formează călcâiul, are o structură diferită de cea umană, sugerând că mergea aplecată pentru a-și menține stabilitatea. Analiza a mai arătat că Maria suferea de artrită la mâini și picioare, precum și de leziuni la coloana vertebrală.

Un aspect controversat susținut de Maussan a fost că Maria era însărcinată când a fost mumificată. Noul studiu a găsit însă că mumia era „impregnată cu un praf alb” cunoscut sub numele de pământ diatomit, utilizat pentru dezinsecție.

Cercetătorii au concluzionat că specimentul M01, bazat pe trăsăturile morfo-anatomice ale pelvisului, corespunde unui individ de sex feminin, dar craniul prezintă caracteristici masculine. Analiza superficială și imagistica tomografică sugerează că specimentul este un corp humanoid deshidratat cu o arhitectură biologică similară cu cea umană, dar cu numeroase diferențe structurale și singularități anatomice.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele