05 mart. 2024 | 17:00

Denis Alibec a dat o adevărată lovitură financiară. Cu câți bani s-a trezit în cont și de unde i-a primit

SPORT
Denis Alibec a dat o adevărată lovitură financiară. Cu câți bani s-a trezit în cont și de unde i-a primit
Denis Alibec. Al Muaither.

Denis Alibec a dat o adevărată lovitură financiară. Internaționalul român a încasat o sumă importantă de bani și a spus de unde au apărut acești bani. Câți bani i-au intrat în cont atacantului.

Suma importantă primită de Denis Alibec

Denis Alibec (32 ani) joacă la Muaither SC, echipă din Qatar. El a plecat de la Farul, imediat după câștigarea campionatului în sezonul precedent. Atacatul a fost sub contract cu turcii de la Kayserispor în perioada octombrie 2020 – iulie 2022, acolo unde s-a confruntat cu mari probleme financiare.

În acest context, Denis Alibec și-a reclamat fostul club la FIFA, iar Camera de Soluționare a Litigiilor din cadrul forului i-a dat dreptate jucătorului. Astfel, clubul turc a fost nevoit să plătească restanțele pentru a scăpa de interdicția la transferuri, iar suma primită de jucător este de 1,2 milioane de euro, reprezentând 450.000 pentru neplata salariilor restante, plus 750.000 drept compensații, deoarece cei de la Kayserispor au încheiat contractul cu fotbalistul fără să invoce o cauză precisă.

Denis Alibec a dat o adevărată lovitură financiară. Cu câți bani s-a trezit în cont și de unde i-a primit

Denis Alibec la Kayserispor. Foto: Profimedia

Au venit banii după 3 ani. Am așteptat destul după ei și sunt fericit că am câștigat acest caz”, a spus Denis Alibec, conform Welovesport.ro.

Denis Alibec, despre revenirea în SuperLiga

Denis Alibec a avut evoluții bune în zona Golfului, dar a vrut să plece de la echipă și a luat în calcul o revenire în România, la Farul. Atacantul își dorește să rămână în vederile lui Edi Iordănescu pentru Campionatul European, dar șefii de la Muaither SC nu au fost de acord ca acesta să revină în SuperLiga.

Vezi și: Cine este tatăl lui Denis Alibec, eroul României în meciul cu Elveția de pe Arena Națională. Era celebru în anii ’80

Mă gândeam la treaba aceasta, dar cei de aici nu m-au lăsat. Am contract cu ei și nu depinde de mine. Am avut o discuție, dar nu s-a pus problema să mă lase să plec”, a spus Denis Alibec, potrivit sursei citate.

Atacantul român a înscris de patru ori pentru Al Muaither şi a oferit două pase decisive în 13 partide, în campionatul din Qatar.

A vrut să se lase de fotbal

În 2006, pe când avea doar 15 ani, Denis Alibec a dat probe la Steaua, la nivel de copii și juniori, însă nu a fost oprit la echipa roș-albastră și a fost nevoit să se întoarcă la Farul. Mama fotbalistului a mărturisit că a fost atât de dezamăgit după această experiența încât a vrut să se lase de fotbal.

Cel mai greu moment a fost prima oară la Steaua. A venit foarte dezamăgit și a zis că el nu mai joacă fotbal. Nu voia să mai meargă. A fost o perioadă grea. Era visul lui și era căzut total. L-am lăsat ușor, ușor și apoi și-a revenit pentru că iubește prea mult fotbalul.

Vezi și: Drama lui Alibec, eroul meciului România-Elveția: Sora lui a murit, părinții au divorțat când avea 6 ani: „Mama lui făcea taximetrie”

Eu nu l-am crezut niciodată că nu va mai face fotbal, doar că i-a trebuit timp ca să treacă peste ce s-a întâmplat la Steaua”, a spus Emilia Stroe, mama lui Denis Alibec, potrivit Sport.ro.

În momentul de față, atacantul este cotat la suma de 800.000 de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele