23 mai 2024 | 11:46

David Beckham, investiția secolului. Cum a ajuns de la 25 de milioane de dolari la un miliard

SPORT
David Beckham, investiția secolului. Cum a ajuns de la 25 de milioane de dolari la un miliard
David Beckham, investitor Inter Miami / Foto: Profimedia

David Beckham a fost unul dintre cel mai de succes fotbalist englez, care se identifică cu Manchester United, formație pentru care a jucat 11 ani. După ce s-a lăsat de fotbal, acesta a intrat într-o afacere care l-a îmbogățit. În ce a investit banii.

Comoara găsită de David Beckham

David Beckham (49 de ani) a renunțat la cariera de fotbalist profesionist în 2013, după ce a evoluat la Manchester United, Preston, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan și PSG. Pe lângă faptul că a fost un jucător foarte bun, acesta a devenit și un om de afaceri de succes.

În perioada în care a fost jucător, David Beckham a reușit să obțină unul dintre cele mai importante contracte din istoria sportului la LA Galaxy. El a obținut un contract pe cinci ani pentru suma totală de 255 de milioane de dolari, un record pentru vremea respectivă.

Acum, David Beckham a găsit o adevărată comoară la Inter Miami, echipa pe care a cumpărat-o în 2018 pentru 25 de milioane de dolari. Iar ideea de a face această investiție a fost una excelentă. Fostul fotbalist englez patronează clubul alături de frații Mas.

David Beckham, investiția secolului. Cum a ajuns de la 25 de milioane de dolari la un miliard

David Beckham / Foto: Profimedia

”Investiția secolului”

După ce a preluat clubul, echipa Inter Miami a fost înscrisă în campionatul de fotbal din America și au început să apară și rezultatele. Până la venirea lui Leo Messi, clubul valora puțin peste 600 de milioane de dolari, dar după transferul argentinianului, Inter Miami a ajuns să valoreze peste un miliard de dolari.

Astfel, Inter Miami aproape și-a dublat valoarea în mai puțin de șase luni, dar marele câștigător este chiar David Beckham. Activele lui se apropie de 600 de milioane de dolari. De la 25 de milioane investite, ”Becks” conduce acum un club care valorează un miliard, iar ideea fostului jucător este considerată acum ”investiția secolului”, potrivit spaniolilor de la AS.

Vezi și: Gestul făcut de David Beckham după ce a fost lovit de Ferguson cu gheata, acum 20 de ani. Reacția l-a costat scump

Dacă David Beckham plătea doar 25 de milioane de dolari pentru cumpărarea echipei Inter Miami, în 2018, acum, San Diego, formație care urmează să fie înscrisă în MLS, a fost preluată pentru 500 de milioane de dolari.

Ce făcea David Beckham când Leo Messi semna contractul cu Inter Miami

După ce a dat lovitura prin aducerea lui Leo Messi în MLS, David Beckham a povestit detalii despre transferul starului argentinian. Fostul fotbalist englez a spus și unde se afla și ce făcea în timp ce campionul mondial semna cu Inter Miami.

”Întotdeauna m-am gândit să-l aduc pe Messi. Nu există jucător mai bun decât el. Totul a prins contur în timpul unei discuții cu partenerii mei, Jose și Jorge Mas, în timp ce serveam un pahar de vin.

Vezi și: Părinții au o avere de 500 de milioane de euro, dar el a plecat de acasă și s-a mutat cu prietena într-un apartament

Am fost în Japonia cu familia și m-am trezit la 5 dimineața pentru că telefonul meu nu înceta să vibreze. Victoria mi-a spus: ‘Pe bune? Oprește telefonul!’ Mi-am pus ochelarii și i-am zis:’Vine Leo!’ Mi se face pielea de găină când vorbesc despre asta”, povestea David Beckham, după sosirea lui Leo Messi la Inter Miami.

  • Leo Messi a ajuns în MLS de la PSG, în vara anului 2023 și are un contract valabil până la finalul sezonului din 2025.
  • La Inter Miami câștigă 20 de milioane de euro pe sezon.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele