01 feb. 2024 | 08:59

Cum ar fi viață după un război nuclear, dacă am supraviețui. Singurul aliment pe care l-am mai putea mânca

ACTUALITATE
Cum ar fi viață după un război nuclear, dacă am supraviețui. Singurul aliment pe care l-am mai putea mânca

Dacă lucrurile iau o întorsătură nefastă și izbucnește un război nuclear, algele marine ar putea deveni salvatorul neașteptat al omenirii.

Într-un război nuclear, norii ciupercă și focurile sunt doar începutul problemelor. Radiațiile vor polua pământul, iar cantități imense  de funingine vor fi aruncate în atmosferă, blocând razele de soare să ajungă pe suprafeța Pământului, în ceea ce este cunoscut sub numele de „iarnă nucleară”.

Acest lucru va duce la răcirea planetei, cu siguranță provocând eșecul recoltelor și apoi foame. Cu toate acestea, unele culturi ar putea să facă față mai bine decât altele.

Studiul care ne învață ce să mâncăm dacă supraviețuim unui război nuclear

Într-un nou studiu, oamenii de știință susțin că algele marine ar putea deveni o sursă de hrană absolut necesară în urma consecințelor unui război nuclear.

Algele marine sunt relativ rezistente și pot crește într-o gamă largă de condiții de mediu. De asemenea, sunt incredibil de nutritive.

Pe lângă carbohidrați, proteine ​​și grăsimi de bază, conțin și nutrienți precum magneziu, zinc, vitamina B12, iod și acizi grași polinesaturați.

Studiul a arătat că algele marine ar putea fi încă cultivate în jurul coastelor oceanelor tropicale chiar și după un război nuclear.

În termen de 9 până la 14 luni de la exploziile bombei atomice, producția de alge marine ar putea fi extinsă pentru a acoperi 45% din cererea globală umană, înlocuind 15% din hrana umană, 10% din hrana animalelor și 50% din utilizarea globală a biocombustibililor.

Vezi și: Anunțul cutremurător al Rusiei despre un atac nuclear asupra Europei: „Nu avem de ales”

Desigur, toate acestea nu ar trebui să minimalizeze potențialul incredibil de înspăimântător al războiului nuclear.

Bulletin of the Atomic Scientists estimează că un război nuclear total între SUA și Rusia ar provoca cel puțin 360 de milioane de decese imediate.

Chiar și un schimb localizat între două țări armate nuclear, să zicem India și Pakistan, ar putea duce la decesul imediat al 50 până la 125 de milioane de oameni.

Vezi și: Ce s-ar întâmpla cu Pământul după un război nuclear. De ce sunt filmele departe de realitate

Lumea stă, din nou, pe un butoi de pulbere

Armele nucleare au fost folosite doar o dată în război. Pe 6 august 1945, bombardierul american Enola Gay a survolat orașul japonez Hiroshima și a aruncat o bombă atomică.

Doar trei zile mai târziu, o altă bombă nucleară a fost aruncată asupra orașului Nagasaki. Estimările variază, dar între 110.000 și 210.000 de oameni au murit în exploziile inițiale și apoi din cauza efectelor radiațiilor ionizante.

După încheierea Războiului Rece în 1991, amenințarea războiului nuclear a scăzut. Astăzi, totuși, vedem deteriorarea tratatelor privind armele nucleare și, din nou, creșterea tensiunilor dintre națiunile dotate cu arme atomice.

Ca urmare, Bulletin of the Atomic Scientists consideră că specia noastră se află foarte aproape de anihilare și, din păcate, nicio cantitate de alge marine nu ne poate salva de aceasta.

Vezi și: Consecințele catastrofale ale unui război nuclear: Ce s-ar întâmpla cu omenirea

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele