17 iul. 2024 | 21:35

Cu ce să stropești rădăcinile tufelor de trandafiri vara. Vor înflori spectaculos, amestecul banal cu efect surprinzător

ACTUALITATE
Cu ce să stropești rădăcinile tufelor de trandafiri vara. Vor înflori spectaculos, amestecul banal cu efect surprinzător

Trandafirii nu lipsesc niciodată din casele noastre sau din grădină. Sunt flori extrem de frumoase, colorate și destul de ușor de întreținut. Dacă vrei ca florile tale să fie sănătoase tot timpul, pulverizează această soluție la rădăcină.

Trucul cu oțet pentru a reînvia tufele uscate de trandafiri

Trandafirii sunt cunoscuți pentru florile lor frumoase și parfumate, care pot veni într-o mare varietate de culori. Există peste 150 de specii și înfloresc continuu din primăvară până la începutul iernii, deși lunile de vară sunt cele mai notabile din punct de vedere al numărului de flori.

Pot fi cultivați cu ușurință, dar există cazuri în care se pot deteriora. În astfel de cazuri, cel mai bun prieten al tău este oțetul. Acest produs îl va aduce la viață rapid și deoarece nu conține substanțe chimice, nu îi va dăuna.

Pentru a-și recupera înflorirea, trebuie să amesteci o parte de oțet de mere în zece părți de apă și să o pui într-un pulverizator. Apoi ar trebui să-l aplicați pe baza tufei de trandafiri, evitând astfel umezirea frunzelor și asigurându-vă că este moderat.

Puteți repeta acest proces o dată la două săptămâni și veți vedea cum începe înflorească din nou trandafirii. În plus, veți menține solul sănătos și lipsit de ciuperci sau dăunători.

Combaterea afidelor la trandafiri. Cele mai bune metode

Luna iunie este luna în care înfloresc trandafirii, iar în această perioadă trebuie să fie protejați împotriva dăunătorilor. Din luna aprilie până în mai, afidele se înmulțesc foarte mult datorită condițiilor meteorologice.

Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmați pentru a combate dăunătorii trandafirilor:

  • Pentru început, dacă infestarea cu afide este redusă, înlăturați dăunătorii cu mâna sau folosiți un jet puternic de apă. Puteți repeta procedura de mai multe ori, însă după tratament, asigurați o bună ventilație;
  • Puteți folosi și o soluție cu săpun. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 1 lingura de săpun (fără parfum) cu 1 litru de apă. Stropiți trandafirii pe parcursul mai multor zile cu acest amestec;