01 feb. 2024 | 14:59

Creatura ciudată de pe fundul oceanelor, poate una dintre cele mai longevive ființe de pe Pământ. Ce vechime are specia, de fapt

ACTUALITATE
Creatura ciudată de pe fundul oceanelor, poate una dintre cele mai longevive ființe de pe Pământ. Ce vechime are specia, de fapt
OceanX

O nouă creatură bizară, din adâncurile oceanului, a fost identificată în Bahamas, după ce cercetătorii de la OceanX au plasat capcane pe fundul mării.

Aceste creaturi ciudate, asemănătoare extratereștrilor, au corpuri transparente și ochi mari care le ajută să caute pradă în adâncurile întunecate.

Dacă te întrebi ce mănâncă, află că preferă castraveții de mare, bureții și nematodele, dar nu numai.

Ce se știe despre noua specie

Noua specie a fost descoperită în timpul unei misiuni din 2019 condusă de OceanX și Cape Eleuthera Institute, care a folosit capcane pentru momeală și capcane luminoase în Exuma Sound, la adâncimi cuprinse între 540 și 656 de metri.

Vezi și: Creatura care i-a uimit pe oamenii de știință. „Este cea mai mare din toate timpurile” – Foto

Cu dimensiuni cuprinse între 4 și 6 centimetri, aceste ființe sunt descrise ca fiind destul de mari în comparație cu alte specii din genul lor, majoritatea având mai puțin de 3 centimetri.

Corpul este aproape transparent

Corpul segmentat al acestei creaturi este protejat de un exoschelet întărit, care este alb sau aproape transparent.

Vezi și: Ființa din adâncurile oceanului care poate prevesti cutremurele. Unde o găsești

„Poți vedea organele interne și altele lucruri”, a declarat coautorul studiului, Nicholas Higgs, pentru Live Science.

Potrivit lui Higgs, care este director de cercetare și inovație la Cape Eleuthera Institute, echipei i-a fost clar că noua specie era „cu siguranță diferită de orice am văzut înainte”, atunci când au observat-o la bordul navei de cercetare.

Descoperirea isopodului a fost parte a unei misiuni OceanX axată pe identificarea speciilor din adâncul mării și a celor din mijlocul apei, testarea modelelor 3D ale organismelor puțin cunoscute, investigarea extinderii și stării de hrănire a căderilor de sargassum (alge marine pe fundul oceanului) și etichetarea prin satelit a rechinilor cu șase branhii la adâncime.

Vezi și: Animalul care doarme peste 20 de ore pe zi. E prea leneș să și mănânce

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele