25 sept. 2024 | 17:27

Concedieri la o mare fabrică din România. Se pune lacătul pe uși, deși e lider în industria lactatelor

ACTUALITATE
Concedieri la o mare fabrică din România. Se pune lacătul pe uși, deși e lider în industria lactatelor

Grupul francez Lactalis, un nume de referință în industria lactatelor din România, a anunțat recent închiderea unității de producție din Miercurea Ciuc, o decizie care va afecta 95 de angajați. Această mutare evidențiază provocările cu care se confruntă compania, în ciuda statutului său de lider pe piața lactatelor, având în portofoliu branduri celebre precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară și LaDorna.

Grupul francez Lactalis închide o mare fabrică din România

Închiderile de unități de producție nu sunt un fenomen nou, dar decizia Lactalis de a închide fabrica din Miercurea Ciuc este cu atât mai surprinzătoare, având în vedere că grupul este considerat cel mai mare producător de lactate din țară.

Restructurările din cadrul companiei au fost decise în vara acestui an, iar măsura va lăsa 95 de angajați fără locuri de muncă. Cu toate acestea, ei vor beneficia de măsuri compensatorii conform contractului colectiv de muncă, oferindu-le un sprijin financiar necesar în această perioadă dificilă.

Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România, a subliniat angajamentul companiei față de piața românească, afirmând că în ultimii cinci ani au fost investite peste 60 de milioane de euro în diverse proiecte.

”Pentru anul în curs, avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro,” a adăugat acesta, conform Profit.ro, indicând că, în ciuda închiderii fabricii din Miercurea Ciuc, Lactalis își va concentra resursele și investițiile în celelalte patru mari unități de producție din țară.

Citește și Fabrica din România cu o istorie de 30 de ani care și-a închis porțile, explicația patronului. A lucrat pentru giganți precum Zara, Bershka, H&M și Desigual!

Consolidarea producției în alte locații

Lactalis deține în prezent fabrici în Oiejdea (județul Alba), Sfântu Gheorghe (județul Covasna), Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) și Tunari (județul Ilfov).

Aceste locații vor beneficia de resursele și investițiile relocate după închiderea unității din Miercurea Ciuc, ceea ce sugerează o strategie de consolidare a capacităților de producție.

Această abordare ar putea ajuta compania să răspundă cererii crescânde de produse lactate pe piața locală, în ciuda provocărilor economice actuale.

Citește și Fabrica din România care și-a triplat producția în ultimul an vinde mult la export. Nu mai face față, se lucrează în continuu, 24/7!

Angajamentul față de salariați și piața românească

În ciuda dificultăților, Lactalis își reafirmă angajamentul față de România, unde are o forță de muncă totală de aproximativ 2.000 de angajați.

Închiderea fabricii din Miercurea Ciuc poate părea un pas înapoi, dar, prin investiții continue și o strategie de dezvoltare bine definită, grupul speră să îmbunătățească capacitățile de producție și să rămână un jucător de bază pe piața lactatelor din România.

Astfel, Lactalis continuă să demonstreze că, în ciuda provocărilor, este dedicat să crească și să se adapteze la nevoile consumatorilor români.

Citește și O nouă fabrică din industria auto, în România. Se axează exclusiv pe mașini cu hidrogen!