10 ian. 2024 | 08:00

CES 2024: LG dezvăluie televizoarele viitorului – OLED cu 144Hz și inteligență artificială. În plus, primul TV transparent și alte gadgeturi futuriste

ACTUALITATE
CES 2024: LG dezvăluie televizoarele viitorului – OLED cu 144Hz și inteligență artificială. În plus, primul TV transparent și alte gadgeturi futuriste

LG tocmai a anunțat o nouă serie de televizoare OLED chiar înainte de începerea CES 2024, din Las Vegas, de săptămâna viitoare.

Vezi și: Robotul cu inteligență artificială care ar putea avea grijă ce animalul tău de companie. Ce e revoluționar la noul dispozitiv de la LG

Ce este revoluționar la noile televizoare de la LG

Televizoarele LG Signature OLED M4 și OLED G4 sunt, surprinzător, echipate cu un procesor AI actualizat care oferă de patru ori performanța modelelor de anul trecut.

Procesorul AI Alpha 11 lucrează pentru a îmbunătăți calitatea imaginii și a sunetului, oferind o îmbunătățire cu 70% a performanței vizuale în timpul jocurilor față de predecesorul său.

LG promite, de asemenea, o imagine mai „tridimensională”, datorită tehnologiei proprietare Dynamic Tone Mapping Pro care ajustează luminozitatea și contrastul în timp real.

Cipul AI permite, la rândul său, sunet virtual surround și chiar separă vocile de coloanele sonore pentru a îmbunătăți dialogul.

Rezoluția rămâne 4K, dar frecvențele de reîmprospătare au primit o îmbunătățire. Modelele de anul trecut se opreau la 120Hz, dar M4 și G4 oferă acum o rată de reîmprospătare de 144Hz.

Vezi și: Televizorul perfect pentru casa ta, LG OLED C3: cinci motive ca să-ți schimbi TV-ul

Rate excelente de refresh, fără prea multe cabluri enervante

În mod evident, ratele mari de reîmprospătare sunt excelente pentru vizionarea conținutului plin de acțiune și pentru jocuri. În acest sens, fiecare televizor oferă acces la platforma webOS a LG pentru vizionarea conținutului de streaming și pentru jocuri prin cloud.

M4 vine cu Zero Connect Box proprietar al LG, care transmite audio și video fără fir, eliminând nevoia de cabluri conectate.

Tehnologia oferă transmitere video și audio în timp real până la 4K cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Aceasta este pentru persoanele complet dedicate unei estetici minimaliste a sufrageriei.

Fiecare dintre noile televizoare OLED ale LG oferă suport atât pentru NVIDIA G-Sync, cât și pentru AMD FreeSync, ceea ce este excelent pentru jucători.

Prețul și disponibilitatea sunt încă incerte. Poate că vom primi mai multe informații la CES 2024 săptămâna viitoare.

În plus față de această dezvăluire, LG a anunțat și un ecran OLED M3 absolut masiv de 97 de inch și un model QNED de 98 de inch.

Vezi și: Samsung a ratat startul la TV-uri OLED, iar acum le cumpără de la concurență: cum a ajuns să depindă de LG

Primul televizor transparent din lume

LG a adus la CES 2024 primul televizor OLED transparent wireless din lume. OLED T de 77 de inci funcționează cu tehnologia de transmisie video și audio wireless a companiei.

Primul televizor transparent din lume OLED T de la LG, la CES 2024

LG prezintă de obicei o serie de televizoare noi la CES în fiecare an, dar acestea sunt de obicei cele mai tradiționale ecrane plate. Anul acesta, în Las Vegas, compania lansează ceva destul de diferit, pe lângă actualizările din seria M și G. OLED T este ceea ce compania numește primul televizor OLED transparent fără fir, cu rezoluție 4K și tehnologia LG de transmisie wireless pentru audio și video. Unitatea are, de asemenea, un ecran de contrast care se rotește într-o cutie la baza sa pe care o puteți ridica sau coborî prin apăsarea unui buton.

OLED T este alimentat de noul procesor AI Alpha 11 de la LG, cu performanțe de patru ori mai mari decât cipul din generația anterioară. Puterea suplimentară oferă performanțe grafice cu 70% mai mari și viteze de procesare cu 30% mai mari, conform companiei. Modelul OLED T funcționează cu Zero Connect Box a companiei, care a debutat pe M3 OLED de anul trecut, care trimite video și audio fără fir către televizor. Vă conectați toate dispozitivele de streaming și consolele de jocuri la acea cutie, mai degrabă decât la televizor.

Baza lui OLED T găzduiește difuzoare care sună surprinzător de bine, precum și alte componente. Există și lumini de fundal, dar le puteți porni pentru un aspect complet transparent.

Alte gadgeturi futuriste lansate de LG la CES 2024

În afară de televizoare, LG a mai lansat anul acesta și alte gadgeturi futuriste. Un aparat inovativ, dar și drăgălaș, în același timp, este noul home robot de la LG cu inteligență artificială. 

Home robot-ul cu AI de la LG, lansat la CES 2024

Noul roboțel, care s-a lansat la CES 2024, este un mic gadget, în noile eforturi ale LG de a crea „Zero Labor Homes”. În mare parte, roboțelul alb, înalt de nici jumătate de metru, se echilibrează pe roți asemănătoare cu două picioare și are o față prietenoasă cu doi „ochi” mari. Mai jos are o „gura” fixă care este, de fapt, o serie de camere și senzori. Există, de asemenea, un mâner practic, astfel încât să poți ridica roboțelul LG.

Lăsând deoparte înfățișarea sa simpatică, agentul de inteligență artificială (AI) pentru casă inteligentă este bazat pe tehnologie, cea mai mare parte bazată pe kitul de dezvoltare Robotics RB5 de la Qualcomm, care este construit în jurul QRB516 de la Qualcomm. SoC aduce o multitudine de capabilități AI pre-construite, cum ar fi recunoașterea feței și capacitatea de a capta o gamă largă de date de mediu, inclusiv calitatea aerului, umiditatea și temperatura.

”Agentul nostru revoluționar AI pentru casă inteligentă combină mobilitatea autonomă de ultimă oră și tehnologii AI cu capabilități și servicii avansate de comunicare, pentru a ajuta clienții să se elibereze de treburile casnice”, a spus Lyu Jae-cheol într-un comunicat despre noul robot.

LG a proiectat robotul pentru a fi de ajutor la domiciliu când ai nevoie, astfel încât să poată servi ca sistem de securitate la domiciliu, cutreierând holurile și căutând intruși (și raportându-i direct pe smartphone-ul tău). Te poate ajuta să te pregătești pentru ziua în curs, oferindu-ți actualizări meteo sau amintindu-ți despre programul zilnic.

Robotul poate fi, de asemenea, destul de simpatic, întâmpinându-te când vii acasă și chiar identificându-ți starea de spirit (pe baza chipului încruntat pe care îl ai, spre exemplu), apoi dând play la muzica ce te-ar putea înveseli.

Mai mutl, LG lansează un proiector 4K cu un mâner ciudat la CES 2024. CineBeam Qube cântărește doar un kilogram. CineBeam Qube este echipat cu înaltă tehnologie, dar și cu un design elegant pe care LG îl numește „minimalist”. Există și un mâner care seamănă cu o manivelă.

Proiectorul CineBeam Qube de la LG, lansat la CES 2024

CineBeam Qube este construit pentru portabilitate. Este ușor, în jur de un kilogram, iar factorul de formă pătrată îl face ușor de plasat aproape oriunde. Mânerul rotativ la 360 de grade ajută și la plasare. LG îl numește „unul dintre cele mai mici proiectoare disponibile”.

Desigur, cea mai importantă parte a oricărui proiector este, ei bine, proiecția. Qube proiectează imagini cu rezoluție 4K UHD (3.840 x 2.160) care măsoară până la 120 de inci. Există o sursă de lumină laser RGB, un raport de contrast de 450.000:1 și o acoperire de 154% a gamei de culori DCI-P3.

Vezi și: DukeBox de la LG îmbină vechiul cu noul: Ce poate să facă cel mai așteptat dispozitiv audio

Dacă ne referim la conținutul de streaming, proiectorul rulează pe LG webOS 6.0 și oferă acces la toate serviciile de streaming mari, inclusiv Prime Video, Disney+, Netflix și YouTube.

Acest proiector include, de asemenea, funcția de cartografiere a imaginii a companiei, care mapează spațiul și afișează o imagine deasupra tuturor. Acest lucru este pentru a crea o ambianță unică. Include chiar și algoritmul de ajustare automată a luminozității LG, care se găsește în multe dintre proiectoarele de ultimă generație ale companiei.