Ce face Facebook cu informațiile tale personale, de fapt. Rețeaua de socializare te minte cu bună știință
Meta (care deție Facebook, Instagram, Threads și WhatsApp) se asociază cu Center for Open Science (COS) pentru a începe un program pilot care studiază „teme legate de bunăstare”.
Se pare că programul va analiza datele noastre de pe rețelele de socializare, dar pe bază voluntară, deoarece COS declară că va utiliza un set de date „cu respectarea confidențialității”, furnizat de Meta pentru programul pilot.
Ce se întâmplă cu datele de pe Facebook și Instagram
Agenția afirmă că studiul ar trebui să ajute oamenii să înțeleagă „cum diferiți factori pot influența sau nu bunăstarea și să informeze conversații productive despre cum să ajutăm oamenii să prospere”.
Ultimul aspect este important, deoarece trimite întrebările propuse pentru cercetare la revizuirea colegilor înainte de a fi adresate participanților.
Acest lucru ar trebui să ajute la prevenirea părtinirii și la certificarea că întrebările sunt cu adevărat utile. Agenția mai spune că toate rezultatele vor fi publicate și „nu doar cele care confirmă o ipoteză sau susțin o teorie dominantă”.
În ceea ce privește un studiu total nesemnificativ asupra efectelor rețelelor de socializare, folosirea acestora chiar și zece minute transformă orice dopamină din creierul meu în tristețe.
Nu este un secret că rețelele de socializare sunt practic o fabrică care creează disconfort mental, iar acest lucru este valabil în special pentru copii și adolescenți.
Rețele de socializare dau dependență
Meta urmează să depună mărturie în această săptămână în fața Comitetului Judiciar al Senatului SUA cu privire la eșecul de a proteja copiii online, împreună cu TikTok, Snap și X.
Totuși, trebuie menționat faptul că CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, și CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, sunt participanți dispuși la această audiere. CEO-ul Snap, Evan Spiegel, CEO-ul Discord, Jason Citron, și CEO-ul X, Linda Yaccarino, au trebuit să fie chemați oficial.
Cu toate acestea, Meta are un istoric extrem de negativ în ceea ce privește aceste aspecte. În urma acțiunii legale a 41 de state, compania este acuzată că a afectat sănătatea mintală a celor mai tineri utilizatori ai săi.
Acțiunea susține că Meta știa că poate produce dependență și că rețeaua de socializare este dăunătoare copiilor și a indus intenționat în eroare publicul cu privire la siguranța platformelor pe care le deține.
Vezi și: Meta reinventează Facebook copiind Instagram. Ce va fi nou, ce pe cine ajută, de fapt