13 mai 2024 | 09:51

Ce dobândă primești dacă împrumuți statul român pe un an și trei ani. Noua ediție Tezaur începe astăzi, 13 mai

ACTUALITATE
Ce dobândă primești dacă împrumuți statul român pe un an și trei ani. Noua ediție Tezaur începe astăzi, 13 mai

Începând de luni, 13 mai, românii au posibilitatea de a împrumuta statul prin intermediul noilor emisiuni de titluri Tezaur.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate semnificativă pentru cei interesați să investească în titluri de stat, cu ocazia să obțină dobânzi atractive.

Ce trebuie să știi

Conform informațiilor pe care le avem, dobânzile sunt de 6% pentru titlurile cu o perioadă de răscumpărare de un an și de 6,85% pe an pentru cele cu o perioadă de trei ani.

Titlurile de stat disponibile au o valoare nominală de 1 leu și sunt emise sub formă dematerializată. Odată cu 13 mai, românii interesați pot începe operațiunile și pot face asta până pe 7 iunie 2024.

Interesant de remarcat este faptul că aceste titluri pot fi achiziționate nu doar prin intermediul Poștei Române, ci și prin SPV sau direct de la Trezorerie, astfel se facilitează accesul investitorilor la această oportunitate.

Este important de menționat că oferta Premier Energy a fost deja subscrisă integral pe tranșa de retail, ceea ce arată un interes semnificativ din partea investitorilor pentru astfel de oportunități de investiții.

Ministerul Finanțelor a declarat că un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, având posibilitatea de a anula subscrierile deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Mai mult, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Statul nu îți ia impozit

Un aspect important de luat în considerare este că veniturile obținute din investițiile în titlurile de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile, ceea ce poate reprezenta un avantaj suplimentar pentru investitori.

Acestea fiind spuse, emisiunea de titluri Tezaur deschide noi oportunități pentru investitorii români, oferindu-le posibilitatea de a împrumuta statul într-un mod sigur și cu dobânzi atractive.

Până pe 7 iunie 2024, vorbim, astfel, despre un moment prielnic pentru cei interesați să își diversifice portofoliul de investiții și să beneficieze de stabilitatea oferită de titlurile de stat.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele