Cât de mult alcool consumă tinerii din ziua de astăzi, de fapt. Tendințele, în schimbare față de generațiile precedente
Tinerii din ziua de astăzi nu consumă atât de mult alcool precum predecesorii lor din generațiile Milenial, Gen X și boomeri.
Un nou studiu al oamenilor de știință din Australia și Suedia spune că există mulți factori potențiali în joc, dar în prezent pur și simplu nu avem suficiente cercetări pentru a ști sigur.
Gen Z, prima generația care nu mai pare atât de pasionată de consumul de alcool
Gen Z, prima generație care a crescut înconjurată de cultura internetului și a mediilor sociale, a ajuns la vârsta adultă, și pe măsură ce acești tineri adulți au început să-și ocupe locurile în lume, oamenii de știință au observat unele tendințe curioase, una fiind aceea că aceștia consumă mai puțin alcool decât predecesorii lor.
Gen Z a fost descrisă ca fiind „generația curioasă în ceea ce privește sobrietatea”, dar asta nu înseamnă că sunt toți sunt abstinenți.
Cercetarea realizată de Mintel în 2023 a arătat că membrii Gen Z consideră alcoolul mai degrabă un „deliciu ocazional” decât „refracția regulată și relaxantă” pe care deseori o reprezintă pentru generațiile mai în vârstă.
Cannabisul, o alternativă?
În ceea ce privește motivele, au fost propuse mai multe posibilități. O tendință sugerează că tinerii ar putea trece de la alcool și alte substanțe către cannabis.
Dacă Gen Z ocolește alcoolul, reușește, de asemenea, să evite unele dintre consecințele sale negative asupra sănătății?
Datele în acest sens sunt contradictorii. Unul dintre studiile menționate în studiu a utilizat date suedeze și a constatat o reducere a tulburărilor legate de alcool, otrăvirea cu alcool și alte prejudicii acute în concordanță cu reducerea consumului.
Cu toate acestea, acest lucru contrazice unele alte lucrări anterioare care au descoperit contrariul, cum ar fi un studiu din 2020 care a concluzionat că mai mulți tineri, atât millenniali, cât și cei mai în vârstă, din SUA, erau spitalizați cu boli hepatice legate de alcool.