23 iul. 2024 | 11:00

„Case la cheie”, soluția unui start-up românesc la lipsa forței de muncă

ACTUALITATE
„Case la cheie”, soluția unui start-up românesc la lipsa forței de muncă

Start-up-ul românesc Dwellii a investit 500.000 de euro într-un business inovator care livrează case modulare, create în doar 30 de zile și montate într-o singură zi.

Ideea a pornit de la dificultățile crescânde de pe piața muncii și nevoia de a oferi locuințe de calitate într-un timp rezonabil. Casele sunt proiectate de birouri de arhitectură renumite din România și Germania și asamblate într-o fabrică din Brașov.

Dwellii investește 500.000 de euro în locuințe modulare

Horia Bălan, co-fondator și Managing Partner al Dwellii, a explicat: „Este tot mai dificil să obții un produs de calitate la un preț corect și într-un interval de timp rezonabil, pe fondul dificultăților de pe piața muncii și nu numai. De aceea, Dwellii a pornit de la ideea de a realiza în propria fabrică – la Brașov – absolut toate lucrările, până la ultimul finisaj, pentru a livra un produs la cheie, care să nu necesite nicio altă intervenție din partea proprietarului”.

Casele Dwellii sunt disponibile atât în România, cât și în Germania, având suprafețe cuprinse între 52 și 70 metri pătrați. Există șapte modele individuale, iar prețurile pornesc de la 1.300 de euro pe metru pătrat. Proprietarii trebuie doar să se ocupe de realizarea fundației, restul lucrărilor fiind efectuate în întregime de Dwellii.

„Capacitatea noastră de producție actuală ne permite să venim în întâmpinarea investitorilor care au nevoie, de exemplu, de 5-10 unități de cazare rapid, pe care le putem livra în același interval de timp, de 30 de zile, la cheie. Montajul durează tot o zi pentru fiecare casă, iar acestea sunt gata să-și primească oaspeții chiar de a doua zi”, a precizat Horia Bălan.

Modele de case și perspective internaționale

Casele au fost concepute de arhitecți și birouri de arhitectură premiate, cum ar fi Cristian Corvin, Eliza Yokina, Craftr, LAMA Arhitecture, Sigurd Larsen și BAAB. Proiectarea este realizată de o echipă multidisciplinară de ingineri de structură, instalații și conformare energetică, alături de arhitecți.

Dwellii a intrat deja pe piața internațională, participând la târgul New Housing din Germania, la finalul lunii iunie. Startup-ul și-a propus să realizeze și să vândă 16-20 de case modulare până la sfârșitul anului, iar pentru 2025, ținta este ca volumul și cifra de afaceri să se dubleze, cu 30-40% din producție destinată comenzilor internaționale.

Prin această abordare inovatoare, Dwellii răspunde nevoii crescânde de locuințe rapide și de calitate, într-un context economic și social marcat de lipsa forței de muncă și cerințele tot mai mari ale consumatorilor.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele