03 mai 2024 | 16:13

Care sunt echipele care primesc cei mai mulți bani de la sponsori. Sumele sunt imense

SPORT
Care sunt echipele care primesc cei mai mulți bani de la sponsori. Sumele sunt imense

Echipele de fotbal din ziua de astăzi primesc foarte mulți bani din diferite surse, precum drepturile TV, jucători vânduți pe sume imense sau din sponsorizări. Iată care sunt cluburile care încesează cei mai mulți bani de la sponsori. Strâng o adevărată avere.

Primesc o avere de la sponsori

Banii guvernează fotbalul, iar echipele din toată lumea fac tot posibilul să strângă sume din ce în ce mai mari din diferite surse. Sponsorul tehnic și sponsorul principal de pe tricou reprezintă, pentru majoritatea echipelor din fotbalul european, principala sursă de venituri. Astfel, formațiile din Anglia și Spania sunt campioane la acest capitol.

Portalul Football Benchmark a realizat un top cu echipele care primesc cei mai mulți bani din contractele cu sponsorii. Cele mai galonate cluburi din Spania, Real Madrid și Barcelona, profită cel mai mult din înțelegerile cu sponsorii principali și cei tehnici, precum Nike, Adidas, Emirates sau Spotify. În clasament și-au făcut loc și patru formații din Premier League.

Vezi și: Topul celor mai bogate cluburi din Europa. Real Madrid e pe primul loc, cine completează podiumul

Care sunt echipele care primesc cei mai mulți bani de la sponsori

Un tricou cu numărul și numele lui Vinicius de la Real Madrd costă 195 euro / Foto: Profimedia

Câți bani încasează Real și Barcelona de la sponsori

Real Madrid primește 120 de milioane de euro de la Adidas și 70 de milioane de euro de la Emirates, în fiecare sezon, în timp ce Barcelona strânge 175 de milioane de euro anual din sponsorizări și au are doilea cel mai bun contract din Europa.

Astfel, catalanii încasează 105 milioane de euro de la Nike și 70 de milioane de euro de la Spotify, sponsorul lor principal din martie 2022.

Vezi și: Cum arată Top 10 ”Most Wanted”. Cine e sportivul cel mai căutat de pe planetă pe internet

TOP 8 Echipe din Europa care primesc cei mai mulți bani de la sponsori

  • 1. Real Madrid – 190 de milioane de euro/ sezon
  • 2. FC Barcelona – 175 de milioane de euro/ sezon
  • 3. PSG – 146 de milioane de euro/ sezon
  • 4. Arsenal – 146 de milioane de euro/ sezon
  • 5. Manchester United – 143 de milioane de euro/ sezon
  • 6. Manchester City – 143 de milioane de euro/ sezon
  • 7. Chelsea Londra – 117 milioane de euro/ sezon
  • 8. Bayern Munchen – 110 de milioane de euro/ sezon.

Cele mai căutate tricouri din lume

În anul 2023, compania Boohooman a realizat un studiu pentru a vedea ce echipă de fotbal are cel mai căutat tricou din lume. Pe primul loc la nivel mondial a fost tricoul echipei Real Madrid, cu 416.000 de căutări.

De exemplu, un fan Real Madrid trebuie să scoată 195 de euro din buzunar, dacă dorește să își achiziționeze din magazinele oficiale un tricou, cu numărul și numele lui Vinicius Junior.

Vezi și: Suma fabuloasă cu care s-au vândut tricourile lui Leo Messi de la Cupa Mondială din Qatar. Nu acestea sunt cele mai scumpe

Podiumul a fost completat de o echipă uriașă din fotbal englez, Manchester United, câștigătoare de Liga Campionilor, cu 390.000 de căutări, și de rivala ”Diavolilor”, Liverpool, cu 365.000 de căutări.

Echipe importante din fotbalul mondial, cum ar fi Bayern Munchen, Inter Milano, care a jucat finala Ligii Campionilor împotriva lui Manchester City sezonul trecut, sau AC Milan nu se află în acest clasament.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele