14 feb. 2024 | 12:59

Când vom ajunge pe Marte, de fapt. Răspunsul sincer al unui astronom

ACTUALITATE
Când vom ajunge pe Marte, de fapt. Răspunsul sincer al unui astronom

Astronomul Doctor David Whitehouse a dezvăluit cât de curând crede el că oamenii vor putea să viziteze Marte.

Dr. Whitehouse afirmă că primii oameni nu vor vizita planeta până în anii 2040, dar crede că oamenii de știință vor învăța multe din vizitarea Lunii.

Ce afirmă astronomul

Într-un interviu acordat postului Sky News în ziua de marți, 13 februarie, Dr. Whitehouse a explicat: „Există gheață pe Marte, deci di ceea ce înveți de pe Lună, poți lua acele tehnologii și le poți folosi pe Marte”.

Vezi și: O nouă descoperire despre planeta roșie i-a uimit pe oamenii de știință. Ce se întâmplă cu timpul pe Planeta Roșie 

„Problema este că Luna este la trei zile distanță și relativ simplu de ajuns acolo. Spre Marte, călătoria reprezintă frontiera cea mare, pentru că va dura cea mai mare parte a unui an să ajungi acolo”.

Potrivit astronomului Doctor David Whitehouse, posibilitatea ca oamenii să viziteze Marte nu va deveni realitate decât în anii 2040. Cu toate acestea, se declară optimist în privința avantajelor pe care le vom obține din explorarea Lunii.

Vezi și: Misterioasa planetă roșie: când vor oamenii de știință s-o colonizeze, cum vom trăi acolo

Visul primului pas pe Marte

Cu toate acestea, călătoria către Marte este încă un mare obstacol, deoarece va dura aproximativ un an pentru a ajunge acolo, potrivit acestuia.

Perspectiva călătoriei către Marte este fascinantă, dar și provocatoare. În ciuda progreselor tehnologice, o astfel de misiune ridică încă numeroase probleme practice și de siguranță.

De la efectele radiațiilor cosmice la proviziile necesare pentru supraviețuirea timp de un an în spațiu, explorarea planetei roșii rămâne un obiectiv ambițios pentru omenire.

Întrucât oamenii de știință continuă să exploreze și să înțeleagă mai bine Universul, fiecare pas către cunoașterea și explorarea spațiului aduce cu sine noi provocări, dar și realizări. Poate că, într-o zi nu foarte îndepărtată, omenirea va putea să-și îndeplinească visul de a păși pe Marte.

Vezi și: Planeta vecină își dezvăluie din secrete: Cât de compatibilă este planeta cu viața

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele