26 iun. 2024 | 09:11

Camioneta Tesla, rechemată în service: Ce probleme are Cybertruck

ACTUALITATE
Camioneta Tesla, rechemată în service: Ce probleme are Cybertruck

Tesla a emis o nouă rechemare pentru modelul său Cybertruck, vehiculul electric controversat. Potrivit unui raport al The Verge, rechemarea afectează aproape 12.000 de proprietari din cauza unui ștergător de parbriz defect și a unor ornamente care se pot desprinde.

Detalii ale rechemării și istoricul problemelor

Mai exact, compania recheamă 11.688 de Cybertruck-uri din cauza unui ștergător de parbriz defect care ar putea reduce semnificativ vizibilitatea în timpul condusului. De asemenea, Tesla recheamă 11.383 de pickup-uri electrice din cauza ornamentelor din benă care se pot desprinde și pot deveni un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Tesla a declarat că nu are cunoștință de vreo accidentare sau deces legat de aceste probleme, conform Quartz.

Conform notificării de rechemare a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) pentru ștergătorul de parbriz, Tesla va înlocui motorul ștergătorului odată ce proprietarul aduce vehiculul în service. În ceea ce privește ornamentele potențial desprinse, compania va aplica „un promotor de aderență și bandă adezivă sensibilă la presiune sau va înlocui ornamentele lipsă, dacă este necesar”. Ambele reparații vor fi gratuite.

Această rechemare vine după o altă problemă semnificativă de la începutul acestui an, când Tesla a rechemat aproape 4.000 de vehicule din cauza unei pedale de accelerație defecte care putea rămâne blocată în timpul utilizării.

Plângeri și probleme continue

Este dificil de estimat ce procent din vânzări sunt afectate de aceste rechemări, dar ar putea fi aproape toate unitățile vândute. În timpul crizei pedalei de accelerație din aprilie, Tesla a dezvăluit că a fabricat și vândut 3.878 de unități până în acel moment. Compania nu a publicat cifre de vânzări actualizate, dar aceste rechemări recente implică aproape 12.000 de vehicule. Câte altele ar fi putut vinde de atunci? Poate că oamenii le cumpără doar pentru a le vandaliza cu graffiti anti-Elon.

Cybertruck-ul a fost afectat de probleme încă de la lansare, deși majoritatea nu au dus la rechemări. Consumatorii s-au plâns de lipsa generală de vizibilitate, dificultăți în condiții off-road, reparații costisitoare, incapacitatea de a conduce pe zăpadă, autonomie redusă și multe alte frustrări. De asemenea, prețul de pornire al vehiculului este de aproape 82.000 de dolari.

În concluzie, Tesla continuă să se confrunte cu provocări majore legate de Cybertruck, în ciuda eforturilor de a remedia problemele prin rechemări și reparații gratuite. Rămâne de văzut cum va reuși compania să gestioneze aceste dificultăți și dacă va reuși să îmbunătățească percepția publicului asupra acestui vehicul inovator, dar problematic.