10 mai 2024 | 13:48

Borussia Dortmund poate încasa mai mulți bani dacă pierde finala Ligii Campionilor. Cum este posibil așa ceva

SPORT
Borussia Dortmund poate încasa mai mulți bani dacă pierde finala Ligii Campionilor. Cum este posibil așa ceva
Borussia Dortmund / Foto: Profimedia

Borussia Dortmund este surpriza acestui sezon în Champions League. Nemții vor juca marea finală de pe Wembley cu Real Madrid. Dar este o situație inedită face ca Borussia câștigă mai mulți bani dacă pierde ultimul act, decât dacă cucerește trofeul. Iată cum este posibil.

Câți bani primește Borussia Dortmund, dacă pierde finala Ligii Campionilor

Real Madrid și Borussia Dortmund vor disputa finala Ligii Campionilor din acest an, pe 1 iunie, cu spaniolii mari favoriți datorită celor 14 titluri cucerite în cea mai importantă competiție din Europa. ”Galacticii” s-au calificat după un meci cu scandal cu Bayern Munchen, în timp ce nemții au trecut în sefimifinale de PSG.

O situație inedită face ca Borussia Dortmund să câștige mai mulți bani dacă pierde marea finală, decât dacă cucerește trofeul, notează Daily Sports. Acest lucru este posibil după vânzarea lui Jude Bellingham la Real Madrid în vara anului trecut, pentru suma de 103 milioane de euro. Însă nemții au reușit să introducă și alte bonusuri în contract, iar suma poate crește până la 133,9 milioane.

Borussia Dortmund poate încasa mai mulți bani dacă pierde finala Ligii Campionilor. Cum este posibil așa ceva

Borussia Dortmund, calificare după 11 ani în finala Ligii Campionilor / Foto: Profimedia

Vezi și: Scandal monstru după Real Madrid – Bayern în Liga Campionilor. Cum a fost încălcat grav protocolul UEFA

Cel mai consistent este un bonus de 25 de milioane de euro, pe care nemții îl vor încasa dacă Jude Bellingham cucerește trofeul Ligii Campionilor în acest sezon. În schimb, dacă îi înving pe ”Galactici” în marea finală primesc doar 20 de milioane de euro din partea UEFA.

Jucătorii Borussiei costă cât Mbappe la PSG

Borussia Dortmund s-a calificat după 11 ani într-o nouă finală de Liga Campionilor, după cea din 2013 pierdută în fața lui Bayern, iar performanţa este impresionantă, deoarece nemții i-au vândut în ultimele două veri pe Haaland şi Bellingham, cei mai buni jucători din lot. În schimbul lor, în conturile clubului au intrat peste 160 de milioane de euro.

Aproximativ aceeași sumă a fost cheltuită de nemți pentru lotul cu care Borussia a ajuns în finala Ligii Campionilor. Astfel, cei 11 jucători care au fost pe teren în dubla cu PSG au costat în total 186 de milioane de euro, adică suma plătită de parizieni pentru achiziţionarea lui Mbappe de la AS Monaco.

Vezi și: Alarmă printre ”tricolori”. Eroul lui Real Madrid va fi adversarul României la EURO 2024. ”Am refuzat 3.000 de oferte ca să joc aici”

Dortmund a cheltuit cu peste 400 de milioane de euro mai puţin pe primul „11” care va juca pe Wembley decât a plătit City pe fotbaliştii folosiţi de Pep Guardiola în ultimul act al Ligii Campionilor de anul trecut.

Jude Bellingham, despre finala cu fosta echipă

Starul lui Real Madrid, Jude Bellingham, a fost întrebat despre duelul cu Borussia Dortmund din finala de la Londra. Acesta a afirmat că va fi destul de ciudat să joace împotriva fostei sale echipe, dar că abia așteaptă marele duel.

„Dortmund este în finală pentru că merită, noi suntem în finală pentru că merităm. În acest moment al competiției, oricine este acolo merită, nu este corect să alegi, sperăm că va fi un meci mare.

Pe Wembley, împotriva lui Dortmund… va fi ceva ciudat, nu-mi vine să cred. Abia aștept”, a spus Jude Bellingham, potrivit TNT Sports.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele